perjantai 20. tammikuuta 2017

Kristofasistien juhlapäivä



Kristofasisteilla on tänään juhlapäivä, kun Donald Trump vannoo virkavalansa. Kristofasistit saivat 50 vuoden järjestelmällisen työn tuloksena oman miehensä Valkoiseen taloon.

Suomessa tämä kristofasistien riemuvoitto on toistaiseksi näkynyt muutamalla keskustelupalstalla ja mm. perussuomalaisten verkkojulkaisuissa. Nauttikaa nyt kun voitte. Oppositio vahvistuu ja se on teidän agendanne kannalta aivan vastakkainen.

Kaikki fundamentalistit eivät ole kristofasisteja, eivätkä kaikki kristofasistit fundamentalisteja. Häijyjä paskiaiseia he ovat, siitä ei ole epäilystäkään. Suomessa kristofasismin amerikkalainen versio on varsin uusi ilmiö ja nähtäväksi jää mihin suuntaan touhu menee. Trump kaataa bensaa suomalaistenkin kristofasistien liekkeihin, mutta mihin se riittää?

Maailman jakautuminen tulee syvenemään entisestään. Valtioita muuttuu fasistisiksi, jotkut peräti kristofasistisiksi. Sitten ovat ne valtiot, jotka vastareaktiona muuttuvat ultra-liberaaleiksi; tai sanotaan nyt taloudellisesti konservatiiveiksi, mutta sosiaalisesti arvoliberaaleiksi. Suomi sijoittuu kaiketi jonnekin välimaastoon. Ainakin toistaiseksi Suomi on vielä melko konservatiivinen maa, vaikka fundikset – ihan fundamentalismin suuntauksesta riippumatta – muuta väittävät.

Nyt Suomella olisi ainutlaatuinen mahdollisuus muuttua liberaaleimmaksi ja ihmisläheisimmäksi maaksi maailmassa. Käytetään se mahdollisuus kristofasisteista huolimatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti