keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Mietteitä tammikuussa 2017



Puolivuotta sitten – muutama kuukausi ennen nyt vireillä olevaa eutanasiaa koskevaa kansalaisaloitetta – arvelin tässä blogissa seuraavan suuremman väännön koskevan juuri eutanasiaa. Kuinka oikeassa olinkaan. En muuten ole kukaan tuon eutanasia-aloitteen vireille panijoista. Joskus osuus oikeaan ja vielä useammin kun seuraa yhteiskunnallista muutosta tehden siitä johtopäätöksiä.

Vaikuttaa siltä, että keskustelupalstoja hallitsevat eutanasiaan kielteisesti suhtautuvat. Nämä ovat tyypillisesti kristillisen fundamentalistisen vakaumuksen omaavia. Ilman jumalaansa hekin olisivat eutanasian kannattajia.

Mitä enemmän fundamentalistit pitävät asiasta meteliä, sitä varmemmin eutanasia tulee lailliseksi myös Suomessa.

- - -

Perussuomalaisten entinen kansanedustaja Reijo Tossavainen uhoaa sekä puolueensa äänenkannattajassa Suomen Uutisissa että Uuden Suomen Puheenvuorossa sitä, kuinka pian avautuu jokin uusi ”korkeatasoinen” verkkojulkaisu. Sen enempää Tossavainen ei asiasta sano.

Kun kyseessä on entinen kansanedustaja, joka sai bannit Uuteen Suomeen määräajaksi, niin arvelen tuon uuden julkaisun noudattavan pitkälti mv-lehden linjaa, eikä se linja ole korkeatasoisen journalismin tuottaminen.

Ihan mielenkiinnolla odotan, minkälainen tuosta julkaisusta kehittyy. Hyväksyisiköhän Tossavainen minut julkaisunsa kolumnistiksi?

- - -

Kristillisdemokraattien äänenkannattaja KD-lehti on julkaissut tolkuttoman pitkän sarjan puolueen ideologisista ”tukijaloista”. Nyt ollaan osassa numero 11.

Sieltä se krisujen kristofasistinen agenda tulee esille, vaikka tolkuttomalla tekstimassan vyöryttämisellä krisut yrittävätkin peittää ilmiselvän asian. Krisuille on tullut pakkomielteeksi profiloitua yleispuolueeksi, mutta kun kyseessä ovat krisut, niin sellainen tekopyhyys ei yllätä ketään. Krisut perustavat politikointinsa kaiken kieltämiseen; tai sen kieltämiseen muilta, mitä he eivät suo itselleen. Viimeisin KD-lehden pääkirjoituskin käsitteli eutanasiaa, mutta siitäkin kirjoituksesta oli jätetty jeesustelut väliin, jotta mahdollinen lukija olettaisi, että eutanasian kieltämiselle olisi muita perusteita kuin krisujen guru, Jeesus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti