sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Tappouhkauksia papeille - Taleban-tyylistä kristillistä lähimmäisenrakkautta



Verkkojulkaisu Valomerkki haastatteli kahta pappia, Toni Fagerholmia ja Liinamaria Roosia. Valomerkin jutun perusteella taleban –tyylinen kristillisyys on Suomessakin voimissaan.

Valomerkki:
Papit Toni Fagerholm ja Liinamaria Roos ovat saaneet paljon palautetta, kun kertoivat Ylen haastattelussa aikovansa vihkiä homopareja. Fagerholm on tehnyt tappouhkauksista rikosilmoituksen.

Fagerholmin ja Roosin tarkoitus oli tuoda julki kanta, joka heidän käsityksensä mukaan on mainettaan yleisempi pappien keskuudessa. Vaikka tavoitteena oli saada aikaan keskustelua, suorat uhkaukset ja myönteinen palaute ovat yllättäneet psykoterapeuttina työskentelevän Fagerholmin ja vankien ja näiden läheisten parissa järjestökentällä toimivan Roosin.

"Uhkauksia on tullut sekä nimettömästi että lähettäjän nimellä. Esimerkiksi minulle on kerrottu, että jos vihin homoja, henkeni ei ole minulle kallis. Yleensä he ovat kristittyjä. Minusta on oireellista ajankuvaa, että ihminen voi hyökätä toista ja jopa toisen henkeä vastaan ja pitää motiivina kristillistä vakaumusta", Fagerholm toteaa. Fagerholm on joutunut muun muassa piilottamaan yrityksensä käyntiosoitteen uhkausten vuoksi.


 
"Silloin koetaan, että jo avioliittokäsityksen tai sukupuoliroolien pohdinta uhkaa jotain luovuttamatonta omassa seksuaalisuudessa ja maailmankuvassa", hän pohtii.

Koko tämän blogin olemassaolon ajan, olen kiinnittänyt huomiota siihen, kuinka kristillinen fundamentalismi ei eroa talebaneista, jihadisteista ja muista islamilaisista ääri-ilmiöistä. Uskossa ihan minkä tahansa suuntauksen mukaan tulevat aina ilmi kaikkein irvokkaimmat muodot. Tälläkään kertaa ei nähty poikkeusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti