tiistai 13. syyskuuta 2016

Patmoksen Pasi Turunen teki kaikista avioliitoista perin vastenmielisiä



Aivan mahtavaa, että Patmoksen Pasi Turunen onnistui tekemään viime viikolla televisiossa avioliitosta niin vastenmielistä, että Turusen hellimään ”aitoon avioliittoon” ei kukaan halua koskea pitkällä tikullakaan. Aito Avioliiton edustajana Turunen pelasi itsensä ja puulaakinsa paitsioon. Tulos on aivan päinvastainen kuin mikä oli tuon Aa:n tavoite. Aito Avioliitto ry tavoitteli oikeutta syrjiä ja sortaa yhtä (ja vähän useampaakin) vähemmistöryhmää avioliitolain perusteella.

Viimeistään nyt kaikille on selvää, että Aito Avioliitto ry on uskonnollisten fundamentalistien järjestö, jonka agenda on niin vastenmielinen, että jo se tekee ”aidoista avioliitoista” ei millään tavoin tavoiteltavia. Aika harva haluaa tulla yhdistetyksi instituutioon, joka on syrjivä ja sortava. Tämä siitäkin huolimatta, että spn-avioliittolaki toteutuu ensi vuonna.

Ensi vuonna 1.3.2017 alkaen olisi hulvattoman hauska tilanne, kun avioliittoja solmivat homoseksuaalit ja uskonnolliset änkyrät. Muut sitten järjestävät parisuhteensa parhaaksi katsomallaan tavalla. On siinä ihmettelemistä, kun avioliitto onkin pieneten marginaaliryhmien juttu. Siitä seuraa melkoista parran pärinää marginaaliryhmien kesken.

Aito Avioliiton markkinoima traditionaalinen avioliitto on jo vuosikymmeniä ollut niin mennyttä maailmaa, että on oikeastaan hieman hämmästyttävää, että avioliitolla on ollut niinkin suuri suosio.

Vuosia ja vuosikymmeniä olen ihmetellyt, mikä saa erityisesti uskonnolliset piirit takertumaan menneeseen, kun sieltä menneisyydestä löytyy hyvin dokumentoituja haittoja. Mikä kumma saa aikaan pelokkuuden kaikkea uutta kohtaan? Mikä vähäisessäkin muutoksessa menettelytapojen suhteen pelottaa? Ei se maailma siitä romahda, vaikka maailma muuttuu.

Mitä luutuneemmat käsitykset jollakin – esim. Pasi Turusella – on, sitä herkempi hän on toimimaan kaikkia vapausoikeuksia vastaan, sillä niiden loukkausta voidaan AINA(!) perustella jonkin uskonnollisen tekstin velvoittavuudella.

Avioliiton parasta ennen päiväys meni umpeen jo kauan sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti