tiistai 20. syyskuuta 2016

Kenttäpiispa Pekka Särkiö tahtoo lisää tykinruokaa



Tosin tappaminen taitaa nykyään tapahtua enimmäkseen ohjuksin, mutta silti kenttäpiispan kirjoitukset Kotimaa24:ssä ovat melko häiriintynyttä settiä.

Särkiön ajattelu pohjautuu misogyniaan, homofobiaan ja ksenofobiaan.

Kenttäpiispalle on kova paikka, kun Puolustusvoimissa on naisia, homoja sekä maahanmuuttajataustaisia sotilaita. Tosin viimeisimmän blogikirjoituksensa perusteella maahanmuuttajat eivät ole suomalaisia. Nuo kaksi ryhmää taas ovat joitakin, jonka Särkiö tapattaisi jos vain voisi. En olisi lainkaan yllättynyt, jos taistelutilanteessa Särkiön mielestä homoja voisi käyttää vaikka ihmiskilpinä.

Viimeisimmässä blogissaan kenttäpiispa on samoilla linjoilla kuin Kristillisdemokraatit: syntyvyys on heidän mielestään liian alhainen. Kömpelösti heidän ideologiansa pyritään peittämään vetoamalla heikkenevään huoltosuhteeseen. Todellisuudessa syntyvyyden lisääminen kuitenkin johtaisi olojen kurjistumiseen, mikä taas onkin kristinuskon kannalta yksi tavoiteltavimmista päämääristä. Kaikkialla missä vallitsee suuret syntyvyysluvut, olot ovat perin kurjat.

Naiset halutaan, ei pelkästään nyrkin ja hellan väliin, vaan myös nyrkin ja kullin väliin. Naisista tulee tehdä synnytyskoneita, jolloin fundamentalistit odottavat saavansa uusia tukijoita ja kenttäpiispat taas uutta tykin ruokaa. Abrahamista polveutuvat uskonnot ovat kaikki alistavia; luonteeltaan väkivaltaisia, syrjiviä ja sortavia. Ainoastaan suuremman syntyvyyden suosiollisella myötävaikutuksella särkiöt ja kumppanit ovat onnistuneet säilyttämään valitettavan pitkään hegemonia-asemansa. Erityisen vittumaista Särkiön mielestä taitaa olla se, että yhä lisääntyvässä määrin varusmiehet sanovat kenttäpiispalle ja tämän ideologialle: Fuck off!

Kenttäpiispan ajattelu on paralleeli oikeiston uusfasistisen suuntauksen kanssa. On olisi lainkaan yllättynyt, jos Särkiö päätyisi julkisestikin kannattamaan kaikkein jyrkimpiä fasistisia suuntauksia. Tähänhän uskonnollisviritteinen retoriikka sopii vallan mainiosti. Sieltä oikealta laidalta löytyy Särkiölle varmasti montakin kannatettavaa sakkia.

Toistaiseksi Puolustusvoimain parista ei oikein taida löytyä ääriaineksia sympatisoivia upseereita: paitsi tämä kenttäpiispa Särkiö. Varusmiesten ja –naisten parista ääripäät on onnistuneesti raakattu. Siviilipuolella kaikkein militanteimmat uusfasistiset tyypit taitavat löytyä niiden parista, joilla on vähiten sotilaskoulutusta. Tässä piilee hassu paradoksi.

”Kaunis on kuolla jne…”, säkeet ovat ehkä Särkiön mielestä sitä kauneinta lyriikkaa. Nuoret miehet ja naiset ovat kenttäpiispalle pelkkää biomassaa, jonka tarkoituksena on kristillisen väkivaltakulttuurin ylläpitäminen ja edistäminen.

Särkiö on kirjoitustensa perusteella häijy ja vittumainen mies.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti