perjantai 23. syyskuuta 2016

Hannu Kipolta kippo ja kuppi nurin Seurakuntalaisessa



Verkkojulkaisu Seurakuntaisen blogikirjoittajana kunnostautui 21.9.2016 Sleyn fundamentalistisen suuntauksen parista tuleva Hannu Kippo, joka oli otsikoinut kirjoituksena: Olen aivan äimän käkenä.

Tältä Kipolta on kippo ja kuppi vähän väliä nurin. Tällä kertaa syynä oli, kuinka ollakaan, spn-avioliittolaki. Kippokin on jäykän homofobinen deluusioista kärsivä änkyrä.

Se, mikä ennen oli pyhää ja luovuttamatonta, ei näytä nykyisin olevan arvossa. Se, mitä pidettiin hävettävänä, vaikuttaa nyt olevan usein suuressa kunniassa.

Pitäisikö homot panna takaisin kaappiin vai peräti tappaa? Kyllä Kippoa nyt harmittaa kun hänen arkaaisia uskomuksia ei enää nykymaailmassa oteta tosissaan. Miksi edes pitäisi?

Kipolla on ollut vaikeuksia sopeutua muuttuvaan maailmanmenoon ennenkin Viisi vuotta sitten (15.6.2011) Kipolta meni kippo ja kuppi nurin kirjoituksessa, jonka otsikko oli: Riittäkö ihmisille usko pelkkänä yksityisasiana? Tuo Seurakuntalaisen juttu oli tiivistelmä Sleyn:n verkkosivuilla julkaistusta kirjoituksesta: Havahduttava ero.

Kippo nillitti suvivirsi-debatista, päiväkotien ja koulujen ruokarukouksista yms. Tai siis siitä, että nykymaailmassa sellaisia ei juuri ole.

Kippo näkee suomalaisille tyypillisen, uskon yksityisenä pitämisen, perimmäisen kristillisen ajattelun vastaisena.
”Uskon asia on vuosikausia kuulutettu sanoilla: ”Se on jokaisen yksityisasia.” Kristillisen kirkon näkökulmasta asia ei kuitenkaan ole niin”, Kippo kirjoittaa.

 Kippo flippaa ihan totaalista siitä, että kristinuskon yhteiskunnallinen merkitys on muuttunut hänen mielestään käynyt niin vähäiseksi, ettei se ole sitä ”oikeaa kristinuskoa”. Kippo ja kuppi nurin siitä että Kippo, Sley ja fundamentalistit eivät enää pääse sanelemaan, mitä julkisen vallan tulee toimia erinäisissä kysymyksissä.

Naisten tasa-arvo onkin tälle Sley:n jengille suorastaan punainen vaate. Naispapit ovat suoraan Saatanasta ja erilaiset vähemmistöryhmät läpeensä syntisiä.  Mitään päivityksiä reaalimaailmaa vastaavaksi ei voi edes periaatteessa tehdä, koska jo aavikkobarbaarit olivat sitä mieltä, että…ja niin edelleen.

Kippoa kyrsii pahasti se, ettei dominionistinen kiilastrategia ole oikein ottanut tulta Suomessa:
Tällä ”yksityisasia” -argumentilla voidaan taitavasti myös vaientaa kirkon ääni kaikkialla muualla kuin kirkon seinien sisäpuolella. Kirkon kyllä tosin sallitaan tulla ulos köyhyyden poistamista esittäen ja luonnonsuojelua kannattaen.”, Kippo toteaa.

Kristinuskon haitat julkisen vallan yhteydessä ovat hyvin dokumentoituja ja todennettuja. Sille eivät  Kippo ja Sley voi mitään. Ihmiset eivät vain halua teonomiaan pohjautuvaa teokratiaa, Pohjolan kristillistä Saudi-Arabiaa.

Sley on taantumuksellisuudessaan yksi haitallisimmista Suomen ev.lut. kirkon sisällä vaikuttavista liikkeistä. Valitettavasti näitä ”kippoja” löytyy vielä turhan monta vuonna 2016. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti