keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Päivi Räsäsen luutuneet käsitykset seksistä ja avioliitosta



Viime aikoina verkkojulkaisu Seurakuntalainen on kunnostautunut siirtymällä fundamentalistisempaan suuntaan. Referaatti Päivi Räsäsen haastattelusta Radio Deissä oli aivan linjan mukaista.

Päivi Räsänen jatkoi mm. Pasi Turusen linjaa johdonmukaisesti tekemällä avioliitosta niin luutunutta, että sellaisen parisuhdemuodon houkuttelevuus putosi nollaan. Mitä enemmän änkyrät propagoivat muinaisjäänteen puolesta, sitä harvempi haluaa solmia avioliiton. Miksi pitäisi, kun siinä samalla kannattaa Räsäsen ja kumppaneiden luutuneita käsityksiä?

Mitä opetetaan meidän lapsillemme päiväkodista lähtien siitä, mikä on avioliitto, mitä se tarkoittaa ja millä tavalla määritellään perhe?

Ei ole ainuttakaan hyvää perustelua määritellä perhe taantumuksellisen Päivi Räsäsen tapaan. Sama pätee avioliittoon. Sitä paitsi on mainio juttu, että päiväkodeissa tuodaan esille muutakin Päivi Räsäsen luutuneita perhe- ja avioliittokäsityksiä.

Se merkitsee hyvin syvää ystävyyttä, sitä että meillä on yhteinen talous, jaetaan elämä ja arki ja yhteiset suunnitelmat. Se on myös sukujen sosiaalinen yhdistyminen. Kun menin avioon, sain uuden suvun puolison puolelta, hän kertoo.

Tuohon ei tarvita avioliittoa, kaikkein vähiten Räsäsen hellimää ”aitoa avioliittoa”. Avioliitto on vain nimi papereissa, eikä avioliittoon liity sen kummempia merkityksiä, vaikka Päkä yrittääkin johtaa avioliitolle joitain olemattomia merkityksiä aavikkobarbaarien opaskirjasta, Raamatusta.

Seksi se vasta Päkälle kova paikka onkin:
Mielestäni kaikkein keskeisin asia siinä, mitä varten seksi tulee säästää avioliittoon, liittyy uskollisuuteen. On tärkeää, että opitaan olemaan uskollisia omalle aviopuolisolle. Seksi ei kuulu muihin tilanteisiin kuin avioliittoon.

Jos Päkä on noudattanut omia oppejaan, niin kyllähän sellainen vituttaa. Päkä on jäänyt paljosta paitsi ja tästä syystä hän haluaa ankeuttaa muidenkin elämän. Tosin en usko, että Päkä on noudattanut omia oppejaan; vielä vähemmän Päkän lapset ovat noudattaneet äitinsä barbaarisia oppeja.

Kun se on yhteinen päätös ja yhdessä sisäistetty, uskon että samalla osataan varoa tilanteita, joissa mentäisiin liian pitkälle ja ylitettäisiin rajoja.

Päkä ajattelee nuorten ajatusten pyörivän pelkästään panemisen ympärillä. Ehkä Päkä itse nuorena ajatteli panemista suorastaan maanisesti.

Päkän ajatukset ovat niin luutuneita, että avioliitto muodostuu sen verran vastenmieliseksi, ettei sellaista halua kukaan. Hyvä niin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti