torstai 1. syyskuuta 2016

Kansanlähetysopisto levittää syrjintää valtion tuen turvin - rehtori Niilo Räsänen edesvastuuseen?



Verkkojulkaisu Seurakuntalainen kertoi 30.8.2016 päivätyssä artikkelissa Kansanlähetysopiston laajenevan Oulun seudulle. Kansanlähetysopisto kuuluu viidesläisen Kansanlähetyksen vaikutuspiiriin.

Kansanlähetysopisto toimii kansanopistoja koskevan lain alaisuudessa. Kansanopiston ovat oikeutettu saamaan lain mukaisia valtionavustuksia. Kansanlähetysopiston yhteydessä vain on täysin mahdotonta nähdä Kansanlähetysopiston kansansivistyksellinen funktio.

Valtion toimintaa voidaan tässä yhteydessä pitää moitittava. Kansanlähetysopisto pyrkii esittämään todentamattomia ja selvästi epätosia asioita tosina. Tällaista toimintaa valtio tukee ”kansansivistyksenä”. Jokainen suomalainen veronmaksaja osallistuu Kansanlähetysopiston levittämän propagandan levittämiseen, vaikka ei uskoisi jumaliin. Uskonnollinen propaganda ei ole sen hyväksyttävämpää kuin poliittinen propagandakaan: hyvin harvoin kumpikaan perustuu luotettavaan ja toteen informaatioon.

Vielä tuomittavampaa on se, että joidenkin kurssien vetäjänä on toiminut Kansalähetyksen propagandajulkaisun, Uusi Tien, päätoimittaja Leif Nummela. Nummela on toistuvasti esittänyt sekä Uusi Tiessä että juontamassaan ohjelmassa, Cafe Raamatussa, vähemmistöryhmien syrjintää puoltavia lausuntoja, mielipiteitä. Nummela on vieraidensa säestämänä (esim. Patmoksen Ahvio ja Turunen) yllyttänyt ihmisiä syrjintään vedoten Raamatun ”auktoriteettiin”.  Tämä onkin jo niin epäeettistä toimintaa, että jo yksistään se on hyvä peruste Kansanlähetysopiston toimiluvan peruuttamiseen.

Kansanlähetysopiston taustayhteisö, viidesläisyys, on tullut tunnetuksi Suomen ev.lut. kirkon sisällä toimivista herätysliikkeistä yhtenä taantumuksellisimmista toimijoista. Päivi Räsäsen toistuvat möläytykset milloin mistäkin aiheesta kertovat paljon viidesläisyyden tunkkaisesta takapajuisuudesta.

Kurssivastaava Minna Helanen sanoo:
Tätä kautta syntyy halu sitoutua hengelliseen toimintaan/…/kurssitoiminnan kautta jotkut aiemmin Kansanlähetyksen toiminnassa mukana olleet ovat löytäneet tiensä uudelleen toimintaan.

Helanen jatkaa:
Tavoitteemme on koota rekisteriä kurssilaisista, jotta voimme vastaisuudessa mainostaa tehokkaammin myös entisille kurssilaisille tulevaa toimintaa.

Kansanlähetysopisto pyrkii levittämään yhteiskunnan kannalta haitallista agendaansa mahdollisimman laajalle keinolla millä hyvänsä. Ehkä Kansanlähetysopiston rehtori, Niilo Räsänen, tulisi saattaa edesvastuuseen siitä, että hän ajaa monimuotoisen syrjinnän asiaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti