keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Kristillisdemokraattista trollikoulutusta Porissa - tapaus ICEJ



Kristillisdemokraattien äänenkannattaja, verkkojulkaisu KD-lehti, antoi taas tilaa oikeistolaiselle äärijärjestölle ICEJ:lle (International Christian Embassy in Jerusalem), jonka Suomen osasto järjestää YAPS-koulutusta (Equipping Young Adults to Promote Peace, Justice and Solidarity in the Middle East).

Porissa järjestettyyn koulutustilaisuuteen osallistui 60 henkeä, raportoi KD-lehti. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Suomesta löytyy ainakin tuon verran ihmisiä trollaamaan keskustelupalstoja. Tavoitteena on tietenkin kristillisen sionismin edistäminen rauhanaatteen kustannuksella.

Tässä projektissa saa tietoa Israelin ja Palestiinan välisen konfliktin historiasta, kansainvälisestä oikeudesta sekä Israel-vastaisen boikottiliikkeen taustoista, kertoo KD Nuorten pääsihteeri Linda-Riina Paavilainen. Tiedon lisäksi annetaan myös välineitä vaikuttamiseen sekä tukiverkostoja, Paavilainen jatkaa.

Toiminta ei juuri eroa Venäjän hyväksi trollaavista ”nettikeskustelijoista; ei ainakaan sen perusteella mitä minä olen seurannut uskontoaiheisia ja poliittisia keskustelupalstoja.

ICEJ ei ole selvinnyt ilman rankkaa kritiikkiä:
Kansainvälisen kristillisen suurlähetystön toiminta on herättänyt vastustusta juutalaisten keskuudessa. Heidän näkemyksensä mukaan evankelisten krisittyjen tavoitteena on kännyttää juutalaiset kristinuskoon ja rabbien väitteiden mukaan tällaista toimintaa on harjoitettu ICEJ:n tapahtumissa. ICEJ:n toiminta liittyy Israelin oikeiston ääriryhmien ja eräiden evankelisten kristittyjen muodostamaan yhteisymmärrykseen ja kumppanuuteen, joka tukee voimakkaasti juutalaisten paluuta raamatulliseen Israelin maahan. Evankelisten (fundamentalististen) kristittyjen mielestä tämä on Jeesuksen toisen tulemisen edellytys. Myös Israelin hallitus on vahvistanut yhteyksiään konservatiivisiin (fundamentalistisiin) kristittyihin yhteisöihin erityisesti Yhdysvalloissa. Näiden tukirahoitus Israelille nousee miljooniin dollareihin. Tyypillistä näille ryhmille on, että ne vastustavat kaikkia alueluovutuksia ja myönnytyksiä palestiinalaisille liittyen palestiinalaisten vuonna 1967 ja myöhemmin menettämiin alueisiin. ICEJ väittää, etteivät sen kannattavat hyväksy äärinäkemyksiä joiden mukaan syttyy sota Jumalan ja Saatanan sotajoukkojen välillä, jossa joukoittain juutalaisia tulee kuolemaan.

Tuossahan se jutun juoni sanottiin: Taustalla ovat amerikkalaiset fundikset miljoonine dollareineen. Tuollaisen propagandajärjestön Suomen osasto siis järjestää trollikoulutusta Suomessa.

Kristillisdemokraatit nauttivat valtiorahoitteista puoluetukea. He antavat julkaisussaan tukea em. trollikoulutukselle ja sen taustayhteisölle ICEJ:lle. Täten kaikki suomalaisetkin veronmaksajat ovat edesauttamassa väkivallan lietsomista Lähi-Idässä Krisujen puoluetuen muodossa.

Aika irvokasta, että uskonnon nojalla voi tehdä vaikka mitä epäeettistä. Rauhan asiallahan fundikset ovat hyvin harvoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti