lauantai 24. syyskuuta 2016

Helluntailaisuus vajoaa ihmisten alentuneen paskapuheen sietokyvyn takia



Helluntailaisten Ristin Voiton verkkoversion pääkirjoitusten laatijat ja kolumnistit vaikeroivat viikko perään siitä, että heidän aatteensa on taantuva ideologia. Muutama viikko sitten (8.9.2016) Sami Konttisen kolumni oli otsikoitu: Mikseivät seurakuntamme kasva?

Konttinen esittää joukon kysymyksiä ratkaisujen pohjaksi, mutta jättää mainitsematta sen tärkeimmän syyn: uskonnot eivät ole totta. Ne ovat vain ja ainoastaan primitiivisiä uskomuksia. Jokainen uskonnoista kumpuava väite, joka on jollain tavoin testattava, on asiaa tutkittaessa osoittautunut epätodeksi. Ne väitteet jotka eivät ole verifioituvia tai falsifioituvia, eivät taas ole relevantteja.

Arvelen merkittävän syyn myös olevan ihmisten alentuneessa paskapuheen sietokyvyssä: ihmiset eivät pidä siitä, että heille syötetään pajunköyttä, valehdellaan päin naamaa. Paskapuheessa helluntailaiset ovatkin oikein meritoituneita, suorastaan eksperttejä.

Kun Konttinen ja kumppanit avaavat suunsa ja möläyttävät ilmoille täysin päättömiä väitteitä, niin ainakin nuorempi sukupolvi voi reaaliajassa tarkistaa väitteen totuusarvon. Tyypillisesti totuusarvo on selvästi epätosi.

Tästä seuraa, että nuorempia ihmisiä on entistä vaikeampi aivopestä. Tästä taas seuraa edelleen, että seurakunnat ovatkin ikääntyvien ihmisten puuhakerhoja.

Samassa Ristin Voitossa toinen kolumnisti pohti sitä, miksi seurakuntien tyypillisin jäsen on jo yli 60-vuotias. Tuossahan sen juuri edellä selvitin. Nämä ikäihmisetkin luopuisivat pian uskostaan, jos vain vaivautuisivat tarkastelemaan kriittisesti uskomuksiaan ja vertaamaan heille syötettyjen väitteiden totuusarvoa reaalimaailmaan.

Edellä kuvattu menettely ei edes vaadi millään tavoin syvällisiä filosofisia tietoja ja taitoja; pelkkä arkiajattelu riittää uskonnollisten väitteiden kumoamiseen.

Saattaahan se olla niinkin, että seurakunnan jäsenyys on vain piintynyt paha tapa tupakanpolton tyyliin. Asian tiedetään olevan vahingollista, mutta silti siitä ei luovuta.

Konttisen esittämä pitkä kysymysten lista onkin jo sinällään paljastava. Siinä listataan kaikki, mikä on väärin helluntailaisuudessa. Helluntailaistenkin olisi parasta panna pillit pussiin ja hyväksyä realiteetit: Jumalaa ei ole olemassa.

Faktojen hyväksyminen on viisautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti