perjantai 2. syyskuuta 2016

Piispainkokouksen taantumuksellisen kannan takia kansankirkko romahtaa - briljanttia!



Sekulaarin humanismin kannalta on aivan erinomaista, että tällä viikolla kokoontuneet piispat esittivät taantumuksellisen kantansa koskien samaa sukupuolta olevien kirkollisesta vihkimisestä. Piispainkokouksen kanta on lyhyesti: Avioliittolain muutos ei muuta kirkon oppia avioliitosta naisen ja miehen välisenä liittona.

Suomen ev.lut. on kaivanut omaa kuoppaansa jo vuosikymmeniä. Joko tämä viimeisin piispainkokouksen kannanotto olisi vihdoin se viimeinen korsi, joka murtaa kamelin selän?

Jäsenkadon kanssa kärvistelevä kirkko on niin menneen maailmaan jäänne, että on oikeastaan aika yllättävää sen hegemonia-asema ”kansankirkkona” on säilynyt näinkin kauan. Tämän avioliittolakia koskevan muutoksen ja siitä seuranneiden änkyröiden taantumuksellisten kantojen johdosta uskosta tulee vihdoinkin pienten marginaalipiirien harrastus.

Kristinuskon - ja myös kaikkien muiden uskontojen – petokset on hyvin verifioituja ja dokumentoituja, joten hyväksymällä kirkon uskonnolliset dogmit on osallisena petokseen yksilöä itseään sekä kanssaihmisiään kohtaan. Ikävät faktat ovat pitemmän päälle suotavampia kuin uskon tuoma tilapäinen lohdutus, joka sekin perustuu petokseen. Faktojen kanssa voi aina elää, mutta jumaluusopilliset typeryydet tekevät kaikkien elämästä ankeaa.

Mielenkiinnolla odotan päivää 1.3.2017. Jos kirkko ei ensi vuonna romahda, niin arvelen seuraavan kriittisen kädenväännön koskevan eutanasiaa. Änkyrät tietenkin vastustavat sitäkin, mutta he jäävätkin huutamaan poteroihinsa.

Ehkä vielä minunkin elinaikanani sekulaari Suomi on todellisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti