tiistai 27. syyskuuta 2016

Puolimatkan trumpismia Uudessa Suomessa



Mikä näitä kristillisen uusoikeiston edustajia oikein vaivaa? Eivätkö he millään keinoin pysty puhumaan totta? Ilmeisesti eivät ja syitä voi jokainen pohtia. Tällä kertaa trumpismin suomalaista versiota edusti jälleen professori Tapio Puolimatka, jonka kirjoitus Uuden Suomen Puheenvuoro-palstalla oli otsikoitu: Sukupuolineutraali lisää valtion valtaa.

Jo otsikko sai paskapuhemittarin hypähtämään kattoon, loputkaan kirjoituksesta eivät paranna Puolimatkan tilannetta: Otsikossa esitettiin perusteeton väite, mutta sellainen onkin ollut tyypillistä trumpisteille ja parempaa ei ole luvassa.

Sukupuolineutraalin avioliittolain seurauksena valtion valta kasvaa merkittävästi.

Eipä löydy tuollekaan väitteelle perusteita edes spekulatiivisella tasolla.

Perinteisesti valtion tehtävänä on ollut vain kirjata vanhemmuus, jolla on luonnollinen perusta biologiassa.

Miten niin perinteisesti? Valtio nyt vain on pitänyt väestökirjanpitoa, mutta aina näin ei ole ollut. Suurimman osan historiaa mitään väestökirjanpitoa ei ole edes pidetty. Vanhemmuuden Puolimatka määrittelee biologisin perustein. Jotkut ihmiset tietenkin ovat jonkin henkilön X vanhempia, mutta mitään sen kummempaa asiaan ei liity. Entä tilanteessa jossa äiti kuolee synnytyksessä ja lapsen isä on jo sitä ennen kuollut ruttoon? Vanhemmuus toki silloinkin määräytyy lisääntymisbiologian mukaan, mutta sosiaalisen vanhemmuuden hoitavat jotkut muut.

Sukupuolineutraalin avioliittolain vallitessa valtio määrää, kuka on vanhempi.

Ei! Kyllä sen vanhemmuuden edelleen määrää lisääntymisbiologia.  Sen taas kuka on sosiaalinen vanhempi määräävät ihmiset ihan itse. Valtio vain legitimoi menettelyn.

Näin on käsitelty Puolimatkan kirjoituksen otsikko ja kolme ensimmäistä virkettä. Faktapohjaista perustetta Puolimatkan jutuille ei löydy. Trumpismi voi hyvin Tapio kirjoituksissa.

Miten Tapio suhtautuu siihen, että kaksi hänen vanhinta poikaansa elivät avioero perheessä? Ei kukaan silloinkaan kyseenalaistanut Tapio vanhemmuutta. Ehkä Tapion trumpismi vain ilmentää hänen katkeruuttaan asian johdosta.

Ehkä Tapio aivot ovat nyrjähtäneet niin pahasti, ettei hän pääse asian yli millään? Kai sitä voi yrittää terapoida itseään kirjoittamalla pähkähulluja juttuja toivoen niiden muuttuvan tosiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti