torstai 8. syyskuuta 2016

Baptistiseurakunnan apologeetta tahtoo myrkyttää kaiken



Jurvan baptistiseurakunnan sivulla kohdasta ”opetuksia” löytyy Janne ja Sara Saarelan uskoa puolustavia kirjoituksia aika laajalla skaalalla. Heti ensimmäinen kirjoitus oli otsikoitu: Mitä on apologetiikka?

Janne Saarela lainaa William Lane Craigia, vaikka jokainen Craigin argumentti on debunkattu jo ajat sitten. Craig (ja Saarela) nimeävät yhdeksi apologetiikan päämäräksi kulttuurin muovaamisen. Tämä päämäärä on kopioitu amerikkalaiselta uskonnolliselta oikeistolta, joka pyrkii soluttautumalla poliittisen järjestelmään pystyttämään teonomisen teokratian. Tällaisen on hyvin linjassa baptistien amerikkalaisen version kanssa. Baptistithan ovat soluttautuneet Republikaaniseen puolueeseen. Saarelalta jää huomaamatta, että Amerikan baptistien menetelmät eivät oikein sovellu Suomeen.

Saarela ja Craig:
Länsimaisessa yhteiskunnassa on meneillään kulttuurisota. Samaan aikaan kulttuuristamme on tullut jälkikristillinen. Ei ole lainkaan kummallista huomata televisiossa elokuvien ja sarjojen antamaa kuvaa uskovaisesta tyypistä, joka on outo, tyhmä ja asiansa puolesta kiihkoileva. Kristinuskolla ei ajatella olevan mitään tekemistä nuorien, fiksujen ja menestyvien ihmisten kanssa. Jos haluamme saada evankeliumin kuuluville älyllisesti varteenotettavana vaihtoehtona aikamme ajatteleville ihmisille, meidän tulee muovata kulttuuriamme niin, ettei kristinuskoa voida sivuuttaa vain vanhentuneena taikauskona.

Yhteiskunnassa ei ole meneillään ”kulttuurisotaa”. Mitä lie kulttuurisota edes tarkoittaa? Kristinuskon hegemonia-asema murtui jo kauan sitten, joten yhteiskunnasta on todellakin tullut jälkikristillinen. Ylivallan menettäminen ilmeisesti närästää monia. Samaan aikaan haikaillaan paluuta johonkin ideaaliin, jota ei ole edes ollut olemassa, ja vaikka olisikin, niin se ei missään tapauksessa olisi ollut idelaali.

Se millaisena Saarela ja Craig kuvaavat kristityt pätee juuri heidän itsensä kaltaisiin ääriuskoviin. He ovat meuhkaamisellaan onnistuneet tekemään uskosta niin vastenmielistä, että siihen ei haluta koskea pitkällä tikullakaan. Tämä on tietenkin hyvä asia: usko joutaa mennä. Samalla he kuitenkin ovat marginalisoineet maltillisemmat ja edistyksellisemmät uskovat. Heitä taitaa olla valtaosa uskovista, mutta näkyvimmät ovat nämä äänekkäät änkyrät.

Tuosta sitaatin viimeisestä virkkeestä selviää dominionistinen, teonominen ja teokraattinen päämäärä. Tarkoituksena on mädättää ja myrkyttää kaikki, jotta kristinuskon menetetty hegemonia saadaan palautetuksi. Tällä tavoin politisoimalla kristinusko valtahierarkiasta tulee oligarkian diktatuuri, kansalaisyhteiskunnan irvikuva. Kristillinen yhteiskunta on aina haitallinen, eikä sellaista voi tukea kukaan muu kuin baptistiseurakunnan apologeetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti