sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Kristityt Yhdessä ry - taas yksi teokratiaa tavoitteleva marginaaliryhmä



Kristillisdemokraattien verkkojulkaisu, KD-lehti tarjoaa mielellään palstatilaa poliittiseen vaikuttamiseen pyrkiville kristillisille järjestöille. Tällä kertaa vuorossa oli Kristityt Yhdessä ry. (KRY) Mikäpä siinä, kyllä demokratiaan aina meteliä mahtuu. Sellainen on jopa oikein suotavaa.

Yhdistyksen puhevaltaa KD-lehdessä käytti yhteyspäällikkö Tiipi Jokinen.

Tiipi Jokinen haastaa vaikuttamaan ja luopumaan välinpitämättömyydestä. – Kaikki valta yhteiskunnassa ei saa valua niille, joiden mielestä Raamatun arvovallalla ei ole merkitystä.

Ainakin niiden äänestyskäyttäytymistä analysoivien tutkimusten perusteella, joita minä olen nähnyt, selviää että fundamentalisti-kristityt ovat varsin aktiivisia äänestäjiä; eivät siis millään tavoin välipitämättömiä. Täten Jokinen esittää heti kättelyssä epätoden väitteen.

Raamatulla ei nyt edes voi olla arvovaltaa, koska Raamatun lauseet ovat jo lähtökohtaisesti epätosia. No onhan siinä kirjassa muutama historiallinen paikannimi, mutta muuten Raamattua ei voi pitää millään tavoin sopivana ohjekirjana, josta voisi johtaa kategorisia imperatiiveja.

Teonomiaan pohjautuvaa teokratiaa on eri variaation kokeiltu yhteiskuntamuotona eri puolilla maailmaa. Euroopassa Raamatun auktoriteetista luopuminen on johtanut ennennäkemättömään hyvinvoinnin lisääntymiseen. Maallistuneissa demokratioissa elävät tyytyväisimmät ja vauraimmat ihmiset. Tämä on verifioitu.

Meille tärkeitä asioita on kertoa tässä yhteiskunnassa, että Jeesus on kuningas ja Jeesus rakastaa, elämässä on uskoa, toivoa ja rakkautta.

Paitsi että Jeesus oli häijy väkivaltafantasioista kärsivä rasisti, joka vei Vanhan Testamentin ikävimmät puolet äärimmilleen. Ihmiskunnan on onni kuitenkin se, ettei Jeesus ollut historiallinen henkilö, ja vaikka olisi ollutkin, niin Jeesuksen jutut olivat niin pähkähulluja, että niistä ole ohjeiksi. Niihin voi suhtautua vain harhaisina höpinöinä. Jokinen poimii tyypilliseen tapaan rusinat pullasta vetoamalla Raamatun ja Jeesuksen auktoriteettiin: Siitä samasta Raamatusta löytyvät myös kaikki destruktiivisten menettelytapojen ohjeet.

Jeesuksen rasismista kirjoitin jo 29.5.2015. Jutun voi käydä lukemassa tuolta:


Jeesus-hömppä tuo yhteiskuntaan todennetusti pelkkiä haittoja. Samaa pätee myös yksilötasolla. Kristillisyys ei millään tavoin tarjoa uskoa, toivoa ja rakkautta. Tilanne onkin aivan päinvastainen. Jos Jokisen väite pitäisi paikkansa, niin yhteiskunnat olisivat järjestäen kristillisiä teokratioita ja yksilöt Tiipi Jokisne klooneja.

Kaikkialla missä uskonnollisuus pääsee vaikuttamaan lainsäädäntöön, voidaan havaita sama ilmiö: ne ovat demokratian irvikuvia, syrjintää ja toiseutta kannattavia taantumuksellisia järjestelmiä, jossa ihmisarvon määrittelee ko. henkilön fanaattinen suhde kuviteltuun Jumalaan; mitä fanaattisempi, sitä parempi kansalainen.

KD-lehden kirjoituksessa Jokinen jaarittelee pitkät pätkät rasismista, mikä sopiikin kuvioon vallan hyvin viime viikkojen tapahtumien johdosta. Jokinen taas jättää mainitsematta, että kristinusko on perusteiltaan rasistinen: mitään muuta ei edes voi odottaa juutalaisena lahkona alkunsa saaneelta liikkeeltä.

Tiipi Jokinen on KD-lehden mukaan valmis nousemaan barrikadeille. Olemme valitettavasti nähneet mitä tämä näiden fanaattisten kristittyjen tapauksessa tarkoittaa - uusfasismia kaikkine lieveilmiöineen.

Kristillisdemokraatit ja Perussuomalaiset ovat viime vuosina kunnostautuneet hankkimalla kannattajikseen jos jonkinlaista marginaaliryhmää. Jään seuraamaan minkälaisiin irvokkaisiin tempauksiin Kristityt Yhdessä ry ryhtyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti