keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Viiltävä analyysi keskustelupalstalta



Nimimerkki ”temppurata-apina” teki Suomi24:N keskustelupalstalla 11.11.2015 klo 14:00 viiltävän analyysin:

Minä luulisin, että jumala antaa uskovaisilleen bonuspisteitä sen mukaan, kuinka paljon he ovat v!ttuilleet muille ja tuplabonukset on mahdollista saada siitä, kuinka ilkeitä asioita heille ennustaa. Lisäpisteitä varmaan tulee siitä, että kieltää tosiasiat ja panostaa riittävästi muiden ihmisten ajatusten, aatteiden, tekojen ja elämäntapojen tuomitsemiseen. Kieltämättä ateistit ja agnostikot osaavat soittaa suutaan vähintään yhtä hyvin, mutta erona on se, että he useimmiten pystyvät perustelemaan väittämänsä ja heidän käsityksensä asioista nojaa faktoihin.

Voi tietysti käydä niinkin, että jumala antaakin viimeisellä tuomiolla mitä ankarimmat nuhteet kaikille niille, jotka eivät ole olleet toisia ihmisiä kohtaan ystävällisiä ja auttavaisia - täysin riippumatta siitä, mihin he uskovat tai minkä lahkon sääntöjä noudattavat (tai rikkovat). 

Ateisti ei ehkä joudu tilille vittuiluistaan - mutta ei myöskään saa bonuksia sen enempää kiltteydestä kuin ikävyyksien muille ennustamisestakaan. Suurimpana plussana hänelle jumala kuitenkin voinee katsoa sen, että ateisti on enemmän oikeassa kuin minkään lahkon uskovainen.

Juuri näin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti