maanantai 2. marraskuuta 2015

Raamattukritiikkiä 2.11.2015



Hes 3:16 – 6:14
Joutuiko Hesekiel lepositeisiin seottuaan? 24. Silloin Henki valtasi minut ja nosti minut jaloilleni. Hän puhutteli minua ja sanoi minulle: "Mene, sulkeudu sisälle huoneeseesi.
25. Ihmislapsi! Sinut pannaan köysiin ja sidotaan niillä, niin ettet voi mennä ulos heidän luokseen.
Pähkähullua sakkia nuo profeetat ovat jokainen.
Ei vittu, tämän se vasta hullua onkin:
4. Asetu sitten makaamaan vasemmalle kyljellesi ja ota päällesi Israelin syntivelka. Niin monta päivää kuin makaat sillä kyljelläsi, sinä kannat heidän syntivelkaansa.
Ja hullummaksi vaan menee:
5. Minä panen sinulle saman luvun päiviä, kuin on heidän syntivelkansa vuosia: 390 päivää. Niin kauan sinun on kannettava Israelin kansan syntivelkaa. 6. Kun olet saanut ne päättymään, sinun on pantava maata toistamiseen, oikealle kyljellesi, ja kannettava Juudan kansan syntivelkaa 40 päivää. Päivän kutakin vuotta kohti minä olen määrännyt sinulle.
Tuon urakan jälkeen Hesekiel taisi olla hieman puutunut.
Nälkäinen profeetta: 12. Ohuina kakkuina sinun on leipä syötävä, ja ihmislannalla sinun on se paistettava heidän silmiensä edessä." LOL LOL LOL
Raamatullinen kannibalismi toistuu: 10. Sinun keskuudessasi isät tulevat syömään lapsiaan ja lapset isiään.
Jahve se vasta häijy paskiainen onkin: 12. Kolmannes väestäsi kuolee ruttoon ja nääntyy nälkään sinun keskuudessasi. Kolmannes kaatuu miekkaan sinun ympärilläsi. Kolmanneksen minä hajotan kaikkiin tuuliin ja ajan heitä takaa paljastetulla miekalla.

Heb 4:1 – 16
Taivaallinen tyranni toimii: 12. Jumalan sana on elävä ja voimallinen, terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka. Se tunkee läpi, kunnes se erottaa sielun ja hengen, nivelet ja ytimet, ollen sydämen ajatusten ja aivoitusten tuomitsija.
Näyttää siltä, että ajattelukin on tuomittavaa: 13. Mikään luotu ei ole Jumalalle näkymätön, vaan kaikki on alastonta ja paljastettua Hänen silmiensä edessä, jolle meidän on tehtävä tili.
Ja tuolla perusteellako Jahven sadismi pyritään oikeuttamaan?

Snl 26:27
zzz…zzz…zzz

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti