tiistai 17. marraskuuta 2015

Maltilliset kristityt mahdollistavat ääri-islamistien toiminnan



Maltilliset kristityt pelaavat ääri-islamistien pussiin. Jos kristityt asettavat kyseenalaiseksi islamistien toiminnan jumalansa nimissä, he joutuvat samalla kyseenalaistamaan omat uskomuksensa. Täten maltilliset kristityt joutuvat jollain tavalla hyväksymään islamistien terrorin, jotta he voisivat säilyttää uskonsa omiin henkiolentoihinsa.

Fundamentalisteilla ei ole paljon helpompaa: he toki tuomitsevat islamistien terrorin väittäen, että islamistit palvovat väärää jumalaa. Täten islamistien jumala on yhtä todellinen kuin fundamentalisti kristittyjen. Molemmat polveutuvat Abrahamista, joka ei edes ollut historiallinen henkilö. Nämä Lähi-idän uskonnot ovat aiheuttaneet niin paljon harmia ja haittaa, että olisi aika päästä niistä eroon.

Ongelmana ovat nämä maltilliset kristityt. Heiltä voi korkeintaan odottaa aika lieviä kannanottoja väkivaltaa vastaan, mutta väkivallan tuomitseminen onkin jo humanismia, koska Raamattu (ja Koraani) on niin väkivaltainen teos, että usko edellyttää implisiittiä väkivallan hyväksymistä.

Näiden maltillisten kristittyjen olisi syytä luopua epämääräisestä uskostaan, jotta ihmiskunnan tulevaisuus olisi rakentava. Samaa uskosta luopumista voi suositella myös maltillisille muslimeille. Ehkä ko. ryhmät aivan pian ymmärtävät kuinka tuhoisaa olemattomiin uskominen on.

Fundamentalistiset ääriainekset – olivatpa he kristittyjä tai muslimeita – pelaavat sekulaarin humanismin pussiin. Näiden fundamentalistien aavikkobarbaareilta omaksumat uskomukset ovat niin vastenmielisiä, että fundamentalistit kristityt ja muslimit putoavat marginaalin ja jopa ulos marginaalista. Fundamentalismi jää todella pienten piirien puuhasteluksi.

Meille sekulaareille humanisteille jää maltillisten uskovien maallistaminen. Heille tulee osoittaa, kuinka heidän uskonsa pitää yllä väkivallan kierrettä. Kun yhteiskunta on riittävän sekulaari valtaosan väestöstä ollessa uskonnottomia, voidaan odottaa, että täysin perusteeton usko jumaliin saa arvoisensa tuomion: barbaariset uskomukset joutavat tunkiolle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti