tiistai 3. marraskuuta 2015

Raamattukritiikkiä 3.11.2015



7:1 – 9:11
Hesekiel on oikea synkistelijä: 6. Loppu tulee, tulee loppu! Mutta eihän mitään loppu sitten tullutkaan. Monet synkistelijät ovat sitten siirtäneet Hesekielin ”profetian” koskemaan nykyaikaa, vaikka tuo Hesekielin väittämä koskee nykyajasta katsottuna menneisyyttä. Aina nämä synkistelijät vääntävät koskemaan kulloistakin aikaa. Synkistelijät taitavat olla ehtymätön luonnonvara.
Jumalan sadismia: 9. En sääli enkä armahda. Minä annan vaelluksesi kohdata sinua, ja kauhistuksesi tulevat sinun keskellesi. Te tulette tietämään, että lyöjä olen minä, Herra.
Jahve on Hesekielin mukaan täysin vittuuntunut erinäisistä patsaista. Jahven impulssikontrolli on taas hukassa, kun Jahve suutuspäissään uhkaa tuhota kaiken. Aika primitiivistä käytöstä kaikkivaltiaaksi väitetyltä oliolta.
Jotta joukkotuhoa olisi mahdollisimman näyttävä, toimitaan seuraavasti:
5. Toisille hän sanoi minun kuulteni: "Kiertäkää kaupungin läpi hänen jäljessään ja surmatkaa. Älkää säälikö, älkää armahtako, 6. tappakaa tyyten vanhukset, nuorukaiset, lapset ja vaimot, mutta älkää koskeko keneenkään, jolla on otsassaan X-merkki. Aloittakaa minun temppelistäni." He aloittivat niistä miehistä, vanhimmista, jotka olivat temppelin edessä.
7. Hän sanoi heille: "Saastuttakaa temppeli ja täyttäkää esipihat surmatuilla. Menkää!" He menivät ja surmasivat kaupungissa.
Jahve ei todellakaan ansaitse jumalan titteliä.

Heb 5:1 – 14
Paavali tekee kategoria virheen tässä vertauksessa:
13. Sillä jokainen maitoa nauttiva on kokematon vanhurskauden sanassa, koska on lapsi.
14. Vahva ruoka taas on aikuisia varten, niitä, joiden aistit ovat tottumuksesta harjaantuneet erottamaan hyvän pahasta.
Paavali jutut vaikuttavat idiootin kirjoittamilta ja ilmeisesti Paavalin kirjeiden vastaanottajat olivat myös idiootteja.

Snl 26:28
LOL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti