maanantai 9. marraskuuta 2015

Tapahtui Patmoksen blogien kommenttiosuudessa



Vaihteeksi muuten jotakuinkin kuolleessa Patmoksen blogikirjoitusten kommenttiosuudessa syntyi pörinää kirjoitettuani kommentin Juha Ahvion 8.11.2015 julkaistuun blogiin. Keskustelu on tarpeellista, vaikka nämä uskonsoturit mielellään vaientavat eriävät mielipiteet.

Pari kommentoijaa oli aika närkästyneitä, joten vastaan tässä noille ankeuden apostoleille.

Ilkka T.O. kirjoitti:
"netpunk" ja "Maiju", Juha Ahvio on kirjoittanut tämän uskon näkökulman kautta Hänen antamallaan viisaudella. "netpunk" ja "Maiju", jumalanpelko on viisautta, maallinen, lihanmielen viisaus on riivaajien viisautta (sis. mm. "kestävä kehitys", "homoavioliitto"-käsitys, ilmastohömpötys, punakaalipiiperrys, islamisaation kieltäminen, kaiken tasa-arvoistaminen) Raamatun mukaan…Jumalan mieleisen viisauden ja ymmärryksen hankkiminen ei ole keneltäkään kielletty, Sanan mukaan, jos sitä sydämestään haluaa. Kaikki eivät halua.

Jos Ahvio on kirjoittanut bloginsa uskon näkökulman antamalla ”viisaudella”, niin sitten uskon näkökulma ei tarjoa mitään faktuaalisuutta; ainoastaan pelkkiä todentamattomia ja selvästi epätosia väitteitä. Jos tuota uskon näkökulmaa sanoo viisaudeksi, niin sitten totuus ei ole viisautta, sillä mitään viisautta ei liity Ahvion blogiin eikä Ilkka O.T:n kommenttiin. Ihan oikeastiko sinä Ilkka O.T. pidät riivaajia reaalimaailman olioina? Se kertoo todellisuuskäsityksestäsi aika paljon.

proSuomi kirjoitti:
Netpunk voisi täsmentää missä maissa tämä sekularisaatio on parantanut hyvinvointia.
Erityisesti Suomessa ja yleisesti kaikissa länsimaissa. Sekularisaatio on jatkunut ainakin valistuksen ajoista lähtien. Kaikki mitattavissa olevan seikat puoltavat sekularisaatiota hyvinvoinnin lisääntymisen edellytyksenä.

Mutta mitä on hyvinvointi? Onko se paljon rahaa? Ovatko ihmiset onnellisia materiaalisen hyvinvoinnin keskellä?

Materiaaliset olot ovat parantuneet hurjasti. Ihmisten onnellisuuttakin on tutkittu: pääsääntöisesti suomalaiset ovat entistä onnellisempia. Sama ilmiö on todettu kaikissa länsimaissa. Tästä seuraa, että kokonaishyvinvointi on lisääntynyt.

Ilkka O.T. kirjoitti:
"Netpunk", kuuluuko tarkkoittamaasi "hyvinvointiin" Suomessa puolimiljoonaa mielialalääkkeiden popsijaa ala-aste ikäisistä alkaen, heitä tässä mitenkään syyllistämättä, julkinen perversioiden ja alastomuus"kulttuurin esiintuominen, homoseksuaalien sisäisestä syyllisyydestä esiintunkevat henkiset ongelmat synninharjoittamisen seurauksena, köyhyyden lisääntyminen länsimaissa...

Sairauksia pystytään diagnosoimaan entistä tarkemmin, joten tiettyjen lääkkeiden käyttökin on lisääntynyt. Ei niihin mielialalääkkeisiin mitään ”demonista” liity. Mitä lienevät julkiset perversiot? Kaiketi jotain sellaista joka ärsyttää ahdasmielisesti ajattelevaa. Mitä on homoseksuaalien sisäinen syyllisyys? Taisit vetää tuon argumentin sekä hatusta että hihasta. Syntikään ei ole reaalimaailman ilmiö.  Absoluuttinen köyhyyskin on vähentynyt länsimaissa. Tuloerot ovat tosin tällä hetkellä kasvamaan päin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti