torstai 19. marraskuuta 2015

Fundamentalisti-kristityt ja ääri-islamistit ovat luonnollisia liittolaisia



Fundamentalisti-kristityt ja ääri-islamistit jakavat monia yhteisiä piirteitä. Tämä tekee heistä luonnollisia liittolaisia.
  1. Molemmat pitävät ”pyhiä” tekstejänsä erehtymättöminä jumalansa ilmoituksina, vaikka sekä raamatun- että koraanin tutkimus ovat osoittaneet, ettei ko. kirjoituksissa juuri mikään pidä paikkaansa.
  2. Molemmat pyrkivät korvaamaan demokratian teokratialla.
  3. Molemmat ovat apokalyptisia. Molemmat pyrkivät teoillaan sellaiseen, että ”maailmanloppu” tai kristittyjen tapauksessa Jeesuksen toinen tuleminen kävisi toteen massiivisen aseellisen taistelun tuloksina. Molemmat ovat tässä asiassa yhtä harhaisia.
  4. Molempien jumalhahmot ovat sadistisia tyranneja.
  5. Molemmat haistattavat pitkät ihmisoikeuksille.
  6. Molemmat väittävät olevansa ehdottoman oikeassa, vaikka kaikki todistusaineisto on heitä vastaan.
  7. Molemmat suhtautuvat naisiin ja lapsiin alistavasti.
  8. Molemmat suhtautuvat koulutukseen ja oppineisuuteen vihamielisesti. Koulutus nimittäin saattaa tuhota loputkin uskosta.
  9. Molempien jumalhahmot ovat toimeenpanneet tolkuttoman monta murhaa, kansanmurhaan jne. Nykyaikana nämä jumalhahmot ovat sen verran toimintakyvyttömiä, että harhaiset ja häiriintyneet ihmiset toimeenpanevat veriteot.
  10. Molemmat tähtäävät harvainvaltaan.
  11. Molemmilla totuus on haitallista. Epätodet uskonnolliset väittämät väännetään pakolla ja uhkailulla tosiksi, vaikka väittämät olisivat niin selvästi epätosia, ettei niissä ole mitään totuutta.
  12. Molemmat käyttävät tunteisiin vetoavaan retoriikkaa rationaalisten argumentin asemesta.
  13. Molemmat luovat olemattomia uhkakuvia.
Tässä oli vain muutamia esimerkkejä. Jokainen vähänkään ajatteleva toimii tuollaista maailmankuvaa vastaan, koska se on pelkästään haitallista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti