lauantai 21. marraskuuta 2015

Poiminta keskustelupalstalta



Aika huvittavia kommentteja saa kun käy keskustelua uskonnollisella palstalla. Kovasti yrittävät nämä uskovat saada minua omaksumaan perusteettoman uskonsa. Tällaisen kommentin kirjoitti yksi palsta-aktivisti:

"Netpunk",
esitit juuri sen Raamatun tosiasian, ettei usko(Jeesukseen) ole jokamiehen. Nähtävästi voisi lisätä ettei joka toisenkaan. Valheen perkeleellinen, helvetin syvyydestä nouseva henki on saanut mielesi ja sydämesi täysin valtaansa. Ainoa mahdollisuutesi on, niinkuin Raamattu, elävän Jumalan Pyhä Sana sen ilmoittaa, antaa itsesi, siis mielesi, sielusi, ymmärryksesi ehdoitta Jeesukselle. Olet kuullut saman moneen kertaan; en välitä vaikka tämä olisi viidestuhannes kerta kohdallasi: Jeesus rakastaa sinua ja tahtoo pelastaa sinun katoamattoman sielusi Helvetin tulelta. Usko ja luota Jeesuksen veren synnistä vapauttavaan voimaan, Jeesuksen Kristuksen nimi on kaikkia muita nimiä korkeampi, vain Hänen, Jeesuksen Kristuksen nimessä on auktoriteetti yli kaiken pimeyden vallan. Itse asiassa, kirjoituksesi antaa ymmärtää, että taistelet tälläkin hetkellä kaikellla tavalla Jumalan sinulle esittämää kutsua vastaan. Rukoukseni on, että Perkeleen on hellitettävä otteensa sinusta, Jumalan luomasta kallisarvoisesta ihmisestä. Sano: Jeesus, tule Sinä elämäni Herraksi!
Jumala, Kaikkivaltias kutsuu sinua "netpunk" ihan omalla nimelläsi.

Jos tuon oli tarkoitus vakuuttaa minut jostakin, niin se vakuutti minut siitä, että tekstin kirjoittaja on aika pihalla todellisuudesta. Minä olin kiltti ja vastasin todella kiltisti, vaikka olisin voinut ampua aika kovalla arsenaalilla:

Perkeleitä ja Saatanoita (millä nimellä niitä sitten kutsutkin) ovat yhtä vähän olemassa kuin mitään jumalia; mukaanlukien se sinun kannattamasi. Syntikään ei ole reaalimaailman ilmiö, joten syntiin liittyvät uskonnolliset väittämät ovat nekin vailla perustetta. Raamatun väitteiden tosina pitäminen on tahallista tietämättömyyttä ja sitähän jotkut pitävät jopa hyveenä. Täten evankelioiminen on epärehellistä, jopa suoranaista valehtelua: epätosia tai todentamattomia väitteitä esitetään tosina.

Minusta on oikeastaan aika mielenkiintoista käydä keskustelua uskovien kanssa heidän kollektiivisista harhoistaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti