perjantai 27. marraskuuta 2015

Raamattukritiikkiä 27.11.2015



Dan 4:1 – 34
Daniel näkee unta, mutta pitää painajaisiaan Jumalan lähettäminä : 2. Minä näin pelästyttävän unen. Unikuvat, joita minulla oli vuoteessani, pääni näyt, kauhistivat minua.
Daniel harhat alkavat olla patologisia: 10. Minä näin vuoteessani olleissa pääni näyissä: Pyhä enkeli astui alas taivaasta.
Loput jaksosta selitetään Danielin unta. Unet nyt vain ovat unia, eikä niiden perusteella voi päätellä mitään; ei ainakaan tulevia tapahtumia. Täten Daniel oli primitiivisistä hepuista, jotka tekivät koomisia johtopäätöksiä perustuen kaikkeen muuhun kuin tutkittuun tietoon.

2 Piet 1:1 – 2:21
Tämänkään kirjeen kirjoittajaa ei tiedetä, vaikka se on pantu Pietarin nimiin. Kaiketi tuolla menettelyllä yritettiin saada arvovaltaa jo lähtökohdiltaan epätosille ja kaikin puolin epäuskottaville tarinoille. Aika epärehellistä touhua!
Jakeet 3 – 15 on otsikoitu ”Usko ja sen hedelmät” ja nuo hedelmät ovat järjenkäytön lopettaminen ja uskominen asioihin tosina, vaikka ne ovat selvästi epätosia.
Jakeet 16-21 on taas otsikoitu ”Ei taruja, vaan Jumalan sanaa”. Tämän kirjeen kirjoittaja itsekin ymmärtää kirjoittavansa ihan puuta heinää, mutta yrittää pelastaa epätodet sepustuksensa vetoamalla johonkin oletettuun Jumalan sanaan. Aika epärehellistä touhua!

Snl 28:17 – 18
Rikoksista yleensä narahtaa, eikä siihen tarvita mitään Jumalaa. Sitä paitsi rikollinen on aina henkilökohtaisesti vastuussa teoistaan: ei millekään jumalalle vaan kanssaihmisilleen. Rangaistuskin langetetaan ihan lakien mukaan, eikä siihenkään tarvita yhtäkään jumalaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti