sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Raamattukritiikkiä 29.11.2015



Dan 6:1 – 28
Jostain syystä Danielin kirja on harrastelija-profeettojen suosiossa. Tähän mennessä Danielin kirjassa ei ole ilmennyt mitään, mikä antaisi minkäänlaisia perusteluja Danielin kirjan suosiolle. Kaikki profeetat – niin amatöörit kuin ammattilaisetkin – ovat ihan tavallisia ennustajia, jotka arpovat profetioita mennen tullen väittäen tällaista arpomista vielä armolahjaksi. Jos joku kuulee Jumalan puhetta päässään tulevista ajoista, niin ko. henkilö on välittömän sairaalahoidon tarpeessa. Ja tämä voidaan todentaa toisin kuin profetiat.
Jotta raamatullinen väkivalta ei pääsisi unohtumaan, niin tässä sitä taas tulee:
7. Kaikki kuninkaalliset valtaherrat, päälliköt, maaherrat, hallitusmiehet ja käskynhaltijat ovat keskenään sopineet, että olisi annettava kuninkaallinen julistus ja vahvistettava kielto, että kuka ikinä 30 päivän kuluessa rukoilee jotakin keneltäkään jumalalta tai ihmiseltä paitsi sinulta, kuningas, hänet heitettäköön leijonain luolaan.
Kai tässä yritetään kasvattaa pelkokerrointa, mutta jo tuon väitteen retoriikka on niin lapsellista, että se menee pelkäksi kiukutteluksi.

2 Piet 3:1 – 18
Pietarin kirjeessä yritetään pelastaa Jeesuksen seuraajien usko gurunsa ainutlaatuisuudesta, kun gurun jutut eivät pitäneetkään paikkaansa. Pelkkää paikallista kylähullua yritetään pitää jollain tavoin merkittävänä seuraavaan tapaan:
3. Ennen kaikkea tietäkää, että viimeisinä päivinä tulee pilkkapuheineen pilkkaajia, jotka vaeltavat omien himojensa mukaan 4. ja sanovat: Missä on lupaus Hänen tulemuksestaan? Onhan siitä asti, kun isät nukkuivat pois, kaikki pysynyt sellaisena kuin se on ollut luomakunnan alusta.
Kylähullun juttuja yritetään pelastaa venyttämällä aikamääreitä: 8. Mutta tämä yksi älköön teiltä, rakkaat ystävät, olko salassa, että yksi päivä on Herran edessä kuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta kuin yksi päivä. Teistisen kosmologian liberaaliversion mukaan puhutaan jo miljardeista vuosista.
Ja kylähullun puolustelu se vain jatkuu: Herra ei viivytä lupauksensa täyttämistä, kuten jotkut pitävät sitä viivyttelemisenä. Hän on pitkämielinen teitä kohtaan, sillä hän ei tahdo kenenkään joutuvan kadotukseen, vaan että kaikki tulisivat parannukseen.
Näitä Jeesuksen toisen tulemisen ennustajia riittää. Heidän argumenttinsa karahtavat kiville, kun sitä ensimmäistäkään tulemista ei ole verifioitu. Jos joku Jeesus joskus hiippaili muinaisessa Palestiinassa, niin hän tosiaan oli pähkähullu.
Seuraavan voisi tulkita vaikka kehotukseksi apokalyptiseen ydinsotaan. Mitä suurempaa tuhoa tehdään, sen nopeammin Jeesuksen toinen tuleminen tapahtuu: 12. teidän, jotka odotatte ja joudutatte Jumalan päivän tulemista, jonka voimasta taivaat hehkuen sulavat ja alkuaineet kuumuudesta hajoavat.
Ennen pitkää käy niin, että homo sapiens kuolee sukupuutteen ja Jeesus se vaan lymyilee jossain.

Snl 28:21 -22
*torkkuu*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti