keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Raamattukritiikkiä 25.11.2015



Dan 1:1 – 2:23
3. Kuningas antoi ylimmäiselle hoviherralleen Aspenaalle käskyn tuoda israelilaisia poikia, jotka olivat kuninkaallista sukua tai ylimysperheistä, 4. nuorukaisia, joissa ei ollut mitään vammaa, ja jotka olivat kaunismuotoisia, kykeneviä käsittämään kaikkea viisautta, terävä-älyisiä, hyväoppisia ja kelvollisia palvelemaan kuninkaan hovissa.
Mitä ovat kaunismuotoiset pojat? Noista jakeista tulee ensimmäisenä mieleen, että kuningas oli aika perverssi.

1 Piet 3:8 – 4:6
18. Kristuskin kärsi kerran kuoleman syntien tähden, vanhurskas väärien puolesta johtaakseen meidät Jumalan luo. Hänet tosin surmattiin ihmisenä, mutta tehtiin eläväksi hengessä.
19. Hän meni pois ja saarnasi [tuonelan] vankeudessa oleville hengille,
20. jotka muinoin eivät olleet uskossa kuuliaisia, kun Jumala kärsivällisesti odotti Nooan päivinä arkkia rakennettaessa. Siinä vain muutamat, se on, kahdeksan henkeä, pelastuivat vedenpaisumuksen läpi.
Vai kävi Jeesus saarnaamassa Tuonelassa maailmanlaajuisessa tulvassa hukkuneille mestassa, jota kutsuttiin Tuonelaksi.  Näyttöjä asiasta ei tietenkään esitetä. Pietarin kirjeen kirjoittaja vain jutustelee lämpimikseen.
6. Sitä vartenhan on kuolleillekin julistettu evankeliumi, että he tosin ihmisinä olisivat tuomittuja [muiden] ihmisten tavoin, mutta että heillä Hengessä olisi elämä, niin kuin Jumala elää.
Kuolleet ovat kuolleita ja pysyvät kuolleina. Siinä kaikki. Muusta ei ole näyttöä.

Snl 28:14
zzz…zzz…zzz

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti