torstai 5. marraskuuta 2015

Jeesus oli väärä profeetta, osa 2



Matteus 1:23 väittää, että Jeesusta kutsuttaisiin Immanueliksi. Edes Jeesuksen vanhemmat eivät kutsuneet häntä tällä nimellä.

Raamatun mukaan Messiaan tulisi polveutua kuningas Daavidista. Jeesus ei täytä tätäkään kriteeriä, koska Matteus 1 ja Luukas 3 esittävät kaksi erilaista Jeesuksen geneologiaa, joiden mukaan Jeesuksen isä olisi Joosef. Joosef ei kuitenkaan ollut Jeesuksen biologinen isä, koska Jeesus syntyi neitsyestä. Profetiat eivät täyttynyt tälläkään kertaa.

Evankeliumit (erityisesti Matteus 21:4 ja  Johannes 12:14-15) väittävät, että Jeesuksen täyttävän Sakarja 9:9 profetian. Seuraavat jakeet (Sakarja 9:10 – 13) osoittavat ko. profetian koskevan sotilasjohtajaa. Jeesuksella ei ollut aseistettua armeijaa, joten taas oli kyseessä väärä profetia.

Matteus 21:17-18 lainaa Jeremia 31:15, mutta Jeremia viittaa Babylonian pakkosiirtolaisuuteen ja tämä taas selviää kohdasta Jeremia 31:16-17. Profetiat ei osunut tälläkään kertaa.

Joh 19:33 sanotaan, että ristiinnaulitsemisen yhteydessä Jeesuksen luita ei rikottu. Joh 19:36 väitetään tämän toteuttavan Vanhassa Testamentissa olevan profetian, mutta sellaista profetiaa ei VT:sta löydy. Väitetään, että kohdat 2 Moos 12:46, 4 Moos 9:12, Psalmi 34:20 esittäisivät profetian, mutta pieleen menee. Kyseessä ei ole profetia vaan käsky, jossa käsketään israelilaisia olemaan rikkomatta pääsiäislampaan luita. Psalmi 34:20 taas viittaa yleisti vanhurskaisiin ihmisiin.

Hoosea 11:1 sanoo: Kun Israel oli nuori, minä rakastin sitä,
Egyptistä minä kutsuin poikani.
Matteus 21:5 väittää tämän em. profetian toteutuvan Jeesuksessa. Hoosea 11:1 ei kuitenkaan ole lainkaan profetia. Ko. jae viittaa Exodukseen Egyptistä. Matteus yrittää huijata viittaamalla vain jakeen jälkimmäiseen osaan.

Jeesus sanoi (Joh 14:12, Mark 16:17-18): 17 Ja niitä, jotka uskovat, seuraavat nämä tunnusmerkit: Minun nimissäni he ajavat pois pahoja henkiä. He puhuvat vierailla kielillä. 18 He tarttuvat käsin käärmeisiin, ja vaikka he juovat tappavaa myrkkyä, se ei vahingoita heitä. He panevat kätensä sairaiden päälle, ja nämä paranevat."
Tällaisesta tekoja ei kuitenkaan ole todennettavasti tapahtunut. Jeesus puhui tuossakin asiassa palturi.

Joh 14:13 -14 väittää: 13 ja mitä ikinä te pyydätte minun nimessäni, sen minä teen, jotta Isän kirkkaus tulisi julki Pojassa. 14 Mitä te minun nimeeni vedoten pyydätte minulta, sen minä teen.
Viimeisen kahden tuhannen vuoden aikana miljardit ihmiset ovat pyytäneet em. tavalla, mutta mitään ei ole tapahtunut. Jeesus puhui siis palturia.

Paavali väitti, että kristinusko elää tai kuolee ylösnousemuksen perusteella. 1 Kor 15: 14 Mutta ellei Kristusta ole herätetty, silloin meidän julistuksemme on turhaa puhetta, turhaa myös teidän uskonne. 15 Silloin nähdään, että olemme antaneet Jumalasta väärän todistuksen, kun olemme väittäneet hänen herättäneen Kristuksen -- mitä hän siis ei ole tehnyt, jos kerran kuolleita ei herätetä. 16 Ellei kuolleita herätetä, ei Kristustakaan ole herätetty. 17 Mutta ellei Kristusta ole herätetty, teidän uskonne on pohjaa vailla ja te olette yhä syntienne vallassa. 18 Ja silloin nekin, jotka ovat nukkuneet pois Kristukseen uskoen, ovat joutuneet perikatoon. 19 Jos olemme panneet toivomme Kristukseen vain tämän elämän ajaksi, olemme säälittävimpiä kaikista ihmisistä.
Toisaalla Matteus 12: 40 Niin kuin profeetta Joona oli meripedon vatsassa kolme päivää ja kolme yötä, niin on Ihmisen Poika oleva maan povessa kolme päivää ja kolme yötä.
Perjantaista sunnuntaihin käsittää kuitenkin vain kaksi yötä, joten sekä Paavalin että Jeesuksen omien sanojen mukaan kyseessä on väärä profeetta.

Jeesuksen profetia Joh 13:38 38 Jeesus sanoi hänelle: "Sinäkö annat henkesi minun puolestani? Totisesti, totisesti: ennen kuin kukko laulaa, sinä kolme kertaa kiellät minut."
Toisaalta Mark 16: 71 Pietari alkoi sadatella ja vannoi: "Minä en tunne sitä miestä, josta te puhutte." 72 Samassa kukko lauloi, toisen kerran. Pietari muisti, mitä Jeesus oli hänelle sanonut: "Ennen kuin kukko kahdesti laulaa, sinä kolmesti kiellät minut." Hän puhkesi itkuun.
Ei toteutunut sitten tuokaan profetia.

Jeesus oli täysi huijari.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti