sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Juha Ahvion salaliitoilla höystettyä kulttuuri-imperialismia



Kysyin Juha Ahviolta: ”Osaatko itse analysoida irrationaalisia pelkojasi?” Vielä Ahvio ei ole vastannut, mutta sellaista odotellessa…

Ahvion uusin blogikirjoitus Patmoksen sivuilla oli aika häiriintynyttä settiä ja shittiä. Ensivaikutelma oli, että Ahviolta on realiteetit pahasta hukassa, mutta taustalla voi olla hieman muutakin. 

Ahvion motiivit eivät ole selvillä, mutta motiiveilla voidaan spekuloida, joten nyt sitten spekuloidaan: Ahvion rahoitus ei tulekaan Patmokselta palkan muodossa vaan rahoitustahona onkin amerikkalainen uskonnollinen oikeisto tai sen liepeillä olevat tahot. 

Ahvio toistaa lähes sanasta amerikkalaisen uskonnollisen oikeiston retoriikkaa. Ahviolla on helppo homma: kääntää vain tekstejä Suomeksi ja pläjäyttää ne Patmoksen sivuille vailla vähäisintäkään itsekritiikkiä. 

Tämäkö on sitä Ahvion jokin aika sitten haikailemaa lobbaamista? Ahviohan hehkutti ajatuksella, että poliitikkoja tulee suostutella suopeaksi Patmoksen agendalle. Ahvio on kuitenkin paljastanut karvansa: hän onkin amerikkalaisen oikeiston trolli. Ilmankos Ahvio on ollut kovin kiinnostunut infosodista, kulttuurisodista ja muusta olemattomasta humpuukista, jolla ei ole mitään todennettavaa reaalimaailman relevanssia.

Kirjoitin Ahvion blogin kommenttiosuuteen: Kristillinen hegemonia on murtunut jo ajat sitten. Kaikkialla missä sekularisaatio on edennyt, ihmisten hyvinvointi on lisääntynyt lähes eksponentiaalisesti. Tämä Ahvion ajama kristillisyys on sekin vain yksi kulttuuri-imperialismin muoto. Kun kristinuskon sanoma ei vetoa kuin äärilaitaan, niin kai sitten sitä sanomaa yritetään vahvistaa kasvattamalla pelkokerrointa milloin minkäkin salaliiton muodossa. Sekin tie on kuljettu nopeasti loppuun: Ihmiset osaavat ihan itse tehdä valideja johtopäätöksiä asiain tilasta.
 Elämme historiallisesti länsimaissa ihmiskunnan vaurainta ja kaikin puolin parasta aikaa. Tuskin kovinkaan moni haluaa paluuta taantumukselliseen kristilliseen "yhtenäiskulttuuriin".
 
Ahviosta on tullut marginaalisten ajatusten pieni mis, jolla on vielä pitkä matka kuljettavana, jos hän haluaa vakavasti otettavaksi yhteiskunnalliseksi keskustelijaksi. 

Ahviolla ei taida aivan resurssit riittää, vaikka oppinut mies onkin.

Ahvion todella pitkän kirjoituksen voi käydä lukemassa tuolta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti