sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Raamattukritiikkiä 8.11.2015



Hes 18:1 – 19:14
Hesekiel hourii taas synnistä, mutta se ei silti tee synnistä reaalimaailman ilmiötä. Syntikäsitys on pelkästään inhimillinen konstruktio hyvästä ja pahasta. Käsityksiä voidaan aina muuttaa ja niin on tehtykin, eikä siihen ole kuvitellulla Jumalalla mitään sanomista. Sinänsä on aika hassua, että mielikuvitusolennolla kuvitellaan olevan mielipiteitä joistakin asioista.
Hesekiel propagoi kuolemantuomiota vähän kaikille mitä mitättömimmistä rikkeistä, joita hän kutsuu synniksi. Jos joku heppu nimeltä Hesekiel todella on kirjoittanut tekstin, niin hän on todella häiriintynyt yksilö. Kaikki inhimillinen on tuomittavaa, mutta Jumalan nimissä annettu tappotuomio on jotenkin hyveellinen. Sairasta menoa!

Heb 9:1 – 10
Paavali hourailee liitonarkista. Mitä kamaa näiden tekstien kirjoittajat oikein vetivät? Sitten Paavali paaluttaa jonkin kuvittelemansa uuden liiton: 10. Ne, kuten ruuat, juomat ja erilaiset pesutkin, ovat vain sääntöjä, jotka koskevat ihmisten toimittamia ulkonaisia menoja, jotka ovat voimassa uuden järjestyksen aikaan asti.
Tuo oli jo ties kuinka mones liitto Raamatussa. Aina toinen sopimusosapuoli – Jahve – tyrii sopimukset. Täten Jahve on epäluotettavin mahdollinen sopimuskumppani.

Snl 27:10
Ja sananlaskun opetus oli? Joutavaa jorinaa tämäkin sananlasku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti