sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Raamattukritiikkiä 22.11.2015



Hes 44:1 – 45:12
Monesko kerta tämä on Raamatussa kun Temppelin mittoja ohjeistetaan? Monesko kerta tämä on kun leeviläisten pappien tehtävistä annetaan ohjeita? Jokainen ohjeistuksista on Raamatulle tyypilliseen tapaan keskenään ristiriitainen. Varsin ikävää syntyä leeviläiseksi, koska silloin joutuu viettämään elämänsä typeryksenä.
Pappien pukeutumisohjeet ne vasta hassuja ovat: 18. Pellavaiset juhlapäähineet olkoot heillä päässä ja pellavahousut lanteilla. Älkööt he panko vyötäisilleen mitään hiostuttavaa.
Aiemmin leeviläiset eivät saaneet leikata hiuksiaan, mutta nyt se on pakollista: 20. Älkööt he ajelko päätään, mutta älkööt myöskään antako tukkansa valtoinaan kasvaa: Heidän on leikattava hiuksensa. Jahve on tässäkin asiassa päättämätön tuuliviiri.

1 Piet 1:1 – 12
Pietari ei nyt kuitenkaan kirjoittanut tätä kirjettä, sillä hän ei osannut lukea eikä kirjoittaa. Kirjeen kirjoittajaa ei yksinkertaisesti tunneta.
Kirjeen kirjoittaja pitää todistusaineiston puutetta hyvänä ja esimerkillisenä: 8. Häntä te rakastatte, vaikka ette ole häntä nähneet, häneen te uskotte, vaikka ette nyt näe häntä, riemuiten sanomattomalla ja kirkastuneella ilolla, 9. sillä te saavutatte uskon päämäärän, sielujen pelastuksen.
Näyttää Pietarin kirjeen kirjoittajallakin olleen käytössään raamatullinen puppugeneraattori.

Snl 28:8 – 10
Kökköä kansanrunoutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti