maanantai 10. elokuuta 2015

Raamatullisen kidutuksen jatkokurssi



Hyväksymällä Raamatun jumalan auktoriteetin, uskova joutuu hyväksymään tuon jumalan täysin moraalittoman toiminnan – kidutuksen. Minkäänlainen väkivalta ei ole vierasta Raamatun jumalalle. Väkivalta on sadistisen Raamatun jumalan bravuuri.

Eevan ja tämän jälkeen kaikkia naisia kidutetaan aivan tarpeettomasti. Tarinan Eevasta on selvästi kirjoittanut mies, jolla on ongelmallinen suhde naisiin: 16 Naiselle hän sanoi: Minä teen suuriksi sinun raskautesi vaivat, ja kivulla sinä olet synnyttävä lapsesi. Kuitenkin tunnet halua mieheesi, ja hän pitää sinua vallassaan.

Kidutusta käytetään lojaalisuuden testaamiseen kuten Jobin tapaus osoittaa.

Tappaminen ei välttämättä ole kidusta, mutta implisiitisti tähänkin liittyy kidutuksen uhka: 7 Tappakaa siis lapsista kaikki pojat ja tappakaa myös jokainen nainen, joka on maannut miehen kanssa. 18 Mutta tytöt, jotka eivät ole maanneet miehen kanssa, saatte ottaa itsellenne.
Seksiorjiksi kaapatut tytöt kärsivät israelilaisten toistuvista raiskauksista. Se on jo kuvottavaa kidutusta.

Jahve pyrkii osoittamaan voimaansa käyttämällä kidutusta. Mooses aikoi viedä israelilaiset pois Egyptistä, mutta kun tämä ei oikein sopinut faaraolle, niin sadistinen Jahve kidutti egyptiläisiä kaikenlaisilla vitsauksilla aiheuttaen tarpeetonta kärsimystä asiasta täysin osattomille ihmisille. Näin sadistista heimojumalaa vielä pyritään markkinoimaan ”universaalina hyvänä” ja se on taas moraalitonta. 

Raamatun jumalan ongelmanratkaisu on aina väkivalta ja kidutus. Mihinkään rauhanomaiseen ratkaisuun Jahve ei kykene.

Raamatun jumala käyttää kidutusta myös ”opetustarkoituksessa”: 20 Jos joku lyö orjaansa tai orjatartaan kepillä ja tämä kuolee siihen paikkaan, lyöjä on ansainnut rangaistuksen. Jo pelkkä orjien pitäminen on moraalitonta ja orjien kidutuksen tunnusmerkit täyttävä pahoinpitely on jo kuvottavaa. Kaikki tämä on Jahven mielestä erityisen hyvää.
Kidutusta käytetään opettavana rangaistuksena seuraavasti: 2 Jos syyllinen tuomitaan ruoskittavaksi, tuomarin on määrättävä hänet maahan makaamaan, ja hänelle on tuomarin läsnä ollessa annettava niin monta ruoskaniskua kuin rikkomus edellyttää.  Kuinka moni uskova pitää tätä hyvänä rangaistusmuotona? Luultavasti liian moni.

Myös lapset joutuvat kidutuksen kohteeksi. Raamatullinen lastenkasvatushan on esimerkillisen väkivaltaista kidutusta. 24 Joka vitsaa säästää, se vihaa lastaan, joka rakastaa, kurittaa häntä jo varhain. Vastaavia jakeita löytyy Raamatusta muitakin. Tätä kasvatusmetodia uskovat pitävät esimerkillisenä. Onneksi sekulaarit lait ovat kriminalisoineet raamatullisen lastenkasvatuksen.

Raamattunsa lukenut uskova, joutuu hyväksymään kaiken Jahve masinoiman kidutuksen. Muussa tapauksessa uskova kyseenalaistaa jumalansa auktoriteetin ja joutuu itse kidutettavaksi. Näppärää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti