keskiviikko 12. elokuuta 2015

Raamattukritiikkiä 12.8.2015



Neh 3:15 – 5:13
Remonttireiskojen luettelo jatkuu.
Kuten suuruudenhullujen projektien yhteydessä on yleensä tapana olla, niin kansalta nuo remonttiin käytetyt rahat olivat aiheuttaen ruoka- ja tarvikepulaa. Olipa taitamaton tuo Jahve kun ei ollut ottanut tällaista huomioon. Diktaattorit eivät välitä paskaakaan, mutta heidän loistonsa tulee näkyä. Jahve on läpi Raamatun pahempi tyranni kuin Stalin, Hitler, Mao, Kim Il Sung ja tuhannet muut yhteensä. Kaikki diktatuurit loppuvat aikanaan ja niin paljolti käynyt juutalais-kristillisen diktatuurin. Jääneitä on vielä jäljellä, mutta eiköhän niistäkin päästä aikanaan eroon.

1 Kor 7:25 – 40
Paavalin puhui läpiä päähänsä: 26. Olen siis sitä mieltä, että lähestyvän ahdingon tähden jokaisen on hyvä olla entisellään. Ellei sitten ennakoinut sitä, että roomalaiset pistivät muutamaa vuotta Jerusalemin matalaksi.
Mutta heti perään Paavali esittää maagista toiveajattelua: 29. Sanon teille, veljet: aika on lyhyt. Olkoot tästedes nekin, joilla kullakin on vaimo, kuin heillä ei olisikaan,
30. jotka itkevät, kuin eivät itkisi, jotka iloitsevat, kuin eivät iloitsisi, jotka ostavat, kuin eivät saisi pitää ostamaansa.
31. Tätä maailmaa hyväkseen käyttävät olkoot, kuin eivät sitä käyttäisi. Nykyinen maailma on näet katoamassa.
Paavali epileptinen ja harhainen: Jotkut ovat hyvin perustellusti pitäneet Paavali homona, mutta se ei olekaan haitta kuten epileptisyys ja harhaisuus.

Snl 21:5 -7
5. Vain hyödyksi ovat ahkeran ajatukset, mutta kaikki touhuilijat saavat vain vahinkoa.
Raamatulliset puuhakerhot ovat siis haitaksi, joten niistä on luovuttava ja vain ajateltava aktiivisesti puuhastelua. Tai sitten ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti