perjantai 7. elokuuta 2015

Patmoksen Markku Vuorisen maagista toiveajattelua



Patmoksen pellehermanneista Markku Vuorinen on aktivoitunut kesälomansa jälkeen kirjoittamalla blogiinsa otsikolla Hengen sateiden syksy. Pelkän ingressin analysointi osoittaa jälleen kerran Vuorisen juttujen olevan maagista toiveajattelua.

Suomi rukoilee ja odottaa voimallisten herätysten tuulten puhaltavan tulevana syksynä.
Suomi on valtio. Jotkut suomalaiset ihmiset saattavat harrastaa maagista toiveajattelua rukoillen. Kollektiivisestikaan suomalaiset ihmiset eivät rukoile minkäänlaista herätystä. Jotkut äärilaidan pienryhmät saattavat näin tehdäkin. Pääsääntöisesti suomalaiset ovat niin sivistyneitä ja oppineita, että ymmärtävät jonkin mystisen hengellisen herätyksen olevan juuri sitä mitä se – paskapuhetta. Historiallisesti nämä herätykset ovat aina olleet ihmisten hyvinvoinnin kannalta haitallisia.

Kaikissa herätyskristillisissä piireissä on rukoiltu ja rukoillaan Suomeen suurta hengellistä herätystä.
Rukousta on tutkittu niin paljon, että sen voidaan riittävällä varmuudella olevan tehotonta. Miksi pitäisi rukoilla jotain, joka on yleisen hyvinvoinnin kannalta haitallista?

Lukuisia profetioita, unia ja ilmestyksiä on nähty ja kuultu asian tiimoilta.
Kognitiiviset neurotieteet, neurologia, psykiatria ja psykologia antavat kattavan selvityksen unista ja näyistä, ja siihen samaan menevät profetiatkin. Kaikki ne ovat ihmisten omien aivojen tuotetta, eikä koskaan ole löydetty edes viitteitä mistään yliluonnollisista olioista.

Monet profeetat ovat nukkuneen pois ja siirtyneet kotiin Herran luokse, näkemättä profetoimaansa herätystä
Markku Vuorinen, miksi valehtelet? Miksi esität todentamattomia ja epätosia väitteitä tosina. Mainitsemasi profeetat ovat kuolleita; siis kuolleita ja siinä kaikki. Yhtäkään ”Herraa” ei ole todennettu, joten tämä sinunkin ”herrasi” on mielikuvitusolento.

Suuret ja pienet piirit ovat pitäneet asiaa esillä.
Ne piirit ovat todella pienet ja aina pienemmäksi vain käyvät. Ihmiset ymmärtävät oikein hyvin, että usko perustuu epätosiin premisseihin, ja on kaiken lisäksi haitallista.

Herätyksestä on annettu lupauksia Herran ja omissa nimissä.
Kaikki tuon ”herran” nimissäkin annetut lupaukset ovat vain omissa nimissä annettuja, omien aivojen tuotteita, joihin mihinkään yliluonnollinen entiteetti ei ole vaikuttanut millään tavalla, koska sellaisia ei ole.

Liikkeellä on ollut perinteisesti oikeaa ja väärää rahaa.
Vuorinen voisi sanoa asian kuten niiden itsekin tietää olevan: uskonnolliset toiveet hengellisestä herätyksestä ovat maagista toiveajattelua vailla mitään reaalimaailman relevanssia.

Monet ovat asiasta innoissaan ja monet ovat jo väsyneet odottamiseen.
Uusia huijattavia näyttää aina löytyvän, mikä sinänsä on valitettavaa. Nämä ”väsyneet” ovat sitten niitä, jotka ymmärtävät herätyksen olevan toiveajattelua, mutta pitävät uskonsa rippeistä kiinni hinnalla millä hyvänsä. Siitä on enää lyhyt matka realiteettien tunnustamiseen ja haitallisesta uskosta luopumiseen.

Kuitenkin monien sisimmässä liikkuu kysymys: ” Mitä pian tapahtuu? ”
Niinpä. Maailmassa tapahtuu milloin mitäkin, mutta yhtäkään maagista taivasheppua ei silti ole olemassa.

Loput Vuorisen kirjoituksesta on sitä tavanomaista patmoshöttöä. Otetaan nyt kuitenkin vielä yksi Vuorisen argumentti:
Suomessa perinteiset kristilliset arvot käyvät kovaa taistelua olemassaolostaan.
Näitä Patmoksen pellehermannien niin hellimiä ”arvoja” ylläpitää vain muutama suorastaan häiriintynyt tyyppi. Muille on selvinnyt ”perinteisten kristillisten arvojen” haitallisuus. Piispa John Shelby Spong sanoi jo vuosia sitten: ”Kristinuskon tulee muuttua tai kuolla."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti