maanantai 10. elokuuta 2015

Raamattukritiikkiä 10.8.2015



Esra 10:1 – 44
Esra höpisee heimojumalan nimissä: 10. Pappi Esra nousi ja sanoi heille: "Te olette olleet uskottomia, kun olette ottaneet muukalaisia vaimoja, ja niin te olette lisänneet Israelin syyllisyyttä.
11. Antakaa nyt Herralle, isienne Jumalalle, kunnia ja toimikaa hänen tahtonsa mukaan: Erottautukaa maan kansoista ja muukalaisista vaimoista."
Tuossa sitä olikin ihan riittävästi rotusorron peruskurssiksi.

1 Kor 6:1 – 20
Paavali lupailee paljon, mutta hänen jutuissaan ei ole mitään substanssia.  Paavali kitisee siitä, että nämä varhaiset ”uskovat” kahinoivat keskenään oikeudessa. Paavalin ratkaisu oli erimielisyyksien selvittäminen uskovien keskuudessa. Tästä on vain lyhyt matka totuuskomissioihin, hoitokokouksiin ja mitä niitä muita instansseja nyt sattuu olemaan, joiden tarkoitus on ihmisten kontrollointi keinolla millä hyvänsä. On jo aika heittää romukoppaan Paavalin ajattelu. Se on nähty ja koettu, eikä siitä ole ollut mitään muuta kuin haittaa.

Snl 21:3
3. Vanhurskauden ja oikeuden harjoittaminen on Herralle otollisempaa kuin uhri.
Tuon aavikkobarbaarien heimojumalan nimissä tehty oikeuden harjoittaminen edellyttää ihmisoikeuksien polkemista, joten Jahve joutaa viralta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti