lauantai 1. elokuuta 2015

Raamattukritiikkiä 1.8.2015



2 Aik 30:1 – 31:21
Jaksossa yritetään viettää Pääsiäistä. Se on suorastaan noloa, koska Exodusta ei koskaan tapahtunut. Arkeologia ei tue Exoduksen faktuaalisuutta.
Nämäkin eläimet teurastettiin olemattoman jumalan takia: 24. Hiskia, Juudan kuningas, oli lahjoittanut kansalle 1000 härkää ja 7000 lammasta, ja päämiehet olivat antaneet sille lahjana 1000 härkää ja 10.000 lammasta.
Monesko kertaa tämä on kun leeviläisten oikeutta puolustetaan? 4. Hän käski kansaa, Jerusalemin asukkaita, antamaan papeille ja leeviläisille heidän osuutensa, että nämä noudattaisivat Herran lakia.
Myös kansaa käytettiin taloudellisesti hyväksi: 11. Hiskia käski laittaa kammioita Herran temppeliin. Kun ne oli laitettu, 12. niihin tuotiin tunnollisesti annit, kymmenykset ja pyhät lahjat. Niiden esimiehenä oli leeviläinen Koonanja, ja hänen veljensä Siimei oli häntä lähinnä.
Samaa metodi käytetään vielä nykyään. Uskonnot ovat suuria huijauksia, joilla tuhotaan kansalaisten resursseja.

Room 15:1 – 22
Jo varhaiset kristityt olivat keskenään kovin riitaista sakkia. Jokaisesta asiasta oltiin montaa mieltä. Uskovat vain yrittävät esittää varhaisten seurakuntien olleen jonkinlaisia ideaaleja, mutta väitteelle ei ole mitään todellista perustetta. Tällaisessa tilanteessa Paavali sitten kirjoitti roomalaisille.

Snl 20:13 – 15
15. Olkoon kultaa, olkoon helmiä paljon: arvokkain aarre on punnittu puhe.
Niinpä evankelioiminen ei ole punnittua puhetta, ellei joku sitten pidä valehtelua punnittuna puheena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti