perjantai 21. elokuuta 2015

Raamattukritiikkiä 21.8.2015



Job 1:1 – 3:26
Kertomus Jobista on kertomus Jahve sadistisuudesta. Jahve leikittelee Jobin terveydellä ja hengellä ihan pelkkää vittumaisuuttaan. 

6. Kun Jumalan pojat eräänä päivänä tulivat ja asettuivat Herran eteen, tuli myös Saatana* heidän joukossaan.
No nyt sitten Saatanakin on Raamatun jumalan poika. Eipä ollut Jeesus sittenkään Jumalan ainut poika. Hassuja ristiriitoja täynnä tuo erehtymätön jumalan sana. 

15. Silloin sabalaiset hyökkäsivät ja ryöstivät ne, surmaten palvelijat miekan terällä. Vain minä pelastuin kertomaan tästä sinulle."
16. Hänen vielä puhuessaan tuli toinen ja sanoi: "Jumalan tuli iski alas taivaasta, sytytti palamaan lampaat ja palvelijat ja kulutti heidät. Minä yksin pelastuin kertomaan tästä sinulle."
17. Hänen vielä puhuessaan tuli taas yksi ja sanoi: "Kaldealaiset* asettuivat kolmeen joukkoon ja hyökkäsivät kamelien kimppuun, ryöstivät ne ja surmasivat palvelijat miekan terällä. Vain minä pelastuin kertomaan tästä sinulle."
18. Hänen vielä puhuessaan tuli jälleen viestintuoja ja sanoi: "Poikasi ja tyttäresi söivät ja joivat viiniä vanhimman veljensä talossa.
19. Silloin tuli kova tuulispää erämaan tuolta puolen, iski talon neljään nurkkaan, ja se luhistui nuorukaisten päälle, niin että he kuolivat. Minä yksin pelastuin kertomaan tästä sinulle."

Tuo jumala on täysi mulkku! Meno sen kuin pahenee Jahve psykopatian pahentuessa.

1 Kor 14:1 – 17
Paavali vetää ihan hatusta ja hihasta nämäkin puheensa. Varsinkin kielillä puhuminen on idioottien suosikkipuuhaa. Kuka tahansa pystyy puhumaan siansaksaa ja täyttä hölynpölyä; ei siihen mitään Jumalaa tarvita.

Snl 21:25 – 26
zzz…zzz…zzz

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti