lauantai 22. elokuuta 2015

Raamattukritiikkiä 22.8.2015



Job 4:1 – 7:21
Jobin ystävät jutustelevat Jobin kanssa tämän saatua Jahvelta paskaa niskaan.  Raamatun jumalalle ei tule suoda erivapauksia seuraavan tapaan: 17. Autuas se ihminen, jota Jumala ojentaa! Älä siis pidä halpana Kaikkivaltiaan kuritusta.
Mielipuolisen Jumalan mielipuolisuutta ei voi poistaa pitämällä mielipuolisia moraalittomia tekoja hyväksyttävinä vain sen takia, että jokin entiteetti on nimetty joksikin jumalaksi
Jobia ystäviensä puheet vituttavat ja ihan aiheesta. Job ymmärtää, että Jahve toimii täysin moraalittomasti häntä kohtaan, mutta niinhän Jahve tekee läpi Raamatun. Kosminen despootti ei suo hetkenkään lepoa Jobille: 19. Etkö koskaan käännä pois katsettasi minusta, etkö hellitä minusta sen vertaa, että saan sylkeni nielaistuksi?

1 Kor 14: 18 – 40
22. Kielilläpuhuminen ei siis ole merkiksi uskoville, vaan uskoa vailla oleville.
Todellakin! Se on osoitus siitä, että uskovat ovat täysin tärähtäneitä.
23. Jos nyt seurakunnan yhteisessä kokouksessa kaikki puhuisivat kielillä, ja sinne tulisi opetuksesta tai uskosta osattomia, eivätkö he sanoisi teidän olevan järjiltänne?
Niinhän me teemmekin ja olemme aivan oikeassa.
Lopulta Paavalin iso ego ilmenee seuraavasti: 38. Jos joku ei tätä tunnusta, häntä ei tunnusteta.
Nämä seurakunnan varhaiset järjestyssäännöt Paavali veti ihan hatusta korostaakseen omaa arvovaltaansa.

Snl 21:27
27. Jumalattomien uhri on kauhistus, saati sitten, jos se tuodaan ilkityön puolesta!
Vanhan Testamentin uhrikäytäntö on muutenkin typerä. Jos Raamatun jumala olisi olemassa, niin tuon jumala olisi pahasti nyrjähtänyt: kaikkivaltiaaksi väitetyllä oliolla tuskin olisi tarvetta uhreihin, ellei kyseessä olisi aivan patologinen tapaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti