lauantai 22. elokuuta 2015

Pekka Reinikaista piinaa Mortonin demoni



Reinikaisen Pekka on taas julkaissut uuden hilpeyttä herättävän blogikirjoituksen verkkojulkaisu Seurakuntalaisen sivuilla. Kirjoituksen otsikko oli Miksi Jumalaan ei uskota?

Omasta puolestani voin vastata, että Jumalaan ei uskota, koska Jumalasta ei ole mitään todennettavaa näyttöä. 

Vastausta voidaan laajentaa siten, että väitän Mortonin demonin piinaavaan Reinikaista. Mortonin demoni on ilmiö, joka uskovaisten yhteydessä tarkoittaa sitä, että ko. uskovainen kieltäytyy näkemästä todisteita, jotka osoittavat hänen näkemyksensä olevan väärä. Tilanne on täysin katastrofaalinen Reinikaisen kannalta: Mortonin demonin lanseerasi ex-kreationisti Glen Morton, joten hänelle Reinikaisen kaltaisten kreationistien ajattelu oli tuttua.

Tässä vaiheessa Pekalta voisi kysyä: Miksi Jumalaan tulisi uskoa?

Tarkastellaanpa muutamia Reinikaisen kirjoituksen väliotsikoita.

Miksi Jumalan olemassaoloon ei uskota todistusaineistosta huolimatta?
Pekka, siksi että todistusaineistosi ei ole verifioitavissa kuten ei ole juuri mikään kreationistien väite. Sitä paitsi Pekka yrittää käyttää käänteistä Mortonin demonia projisoimalla Mortonin demonin ei-uskoviin. Pekkaa itseään piinaa paha Mortonin demoni: hänelle on moneen kertaan osoitettu esim. luomiskertomuksen ja vedenpaisumuskertomuksen vastainen todistusaineisto ja tämä todistusaineisto on verifioitavissa.

Kyseessä on maailmankuvien sota
Väärin! Kyse on väitteiden totuudesta, mutta sehän ei Pekalle sovi Mortonin demonista johtuen.

Kuka Jeesus on?
Pekka, Raamatun Jeesus ei ollut historiallinen henkilö. Tämä voidaan osoittaa sinulle melkoisella varmuudella, mutta Mortonin demoni riivaa pikku-Pekkaa.

Synti on äärimmäisen vakava asia
No kun ei ole, sillä synti ei ole reaalimaailman ilmiö. Mitään syntiä ihmisessä ei voida verifioida. Synti on uskonnollinen myytti.

Luonnossa kaikille ilmeinen lakien pysyvyys, fysiikan matemaattisuus, taivaankappaleiden järjestys, ihmisen omatunto ja tietoisuus sekä Jeesuksen luomistyössä ilmenevä nerokas suunnittelu, ovat erittäin tärkeitä uskon vahvistajia
Tässäkin asiassa sinulle on pitävästi osoitettu kaikkien kreationististen argumenttiesi pätemättömyys. Yhtäkään jumalaa ja eikä mitään Jeesusta ilmiöiden selittämiseen ja ymmärtämiseen ei tarvita.

Ateistit eivät tiedosta tai huomaa olevansa Jumalaan uskovia
Nyt Pekka tekee taas kerran itsestään ihan idiootin. Ateisti ei usko yhdenkään jumalan olemassaoloon. Mitään muuta ateismiin ei määritelmällisesti liity.

Ateistien väite, jonka mukaan ihmisellä ei ole vapaata tahtoa, tekisi tutkimustyöstä sattumanvaraista eikä oma luova ajattelu tulisi kyseeseen
Mitä Pekka yrittää tässä sanoa? Pekka tekstikään ei selvennä asiaa.

On oleellista ymmärtää, että evoluutio tekee ihmisistä ateisteja, ennemmin tai myöhemmin
Niinkö? Entäpä ne jotka eivät koskaan ole uskoneet yhteenkään jumalaan? Entä teistisen evoluution kannattajat? Ai niin, he eivät olekaan sinun mielestäsi oikeita uskovia.

On valitettavaa, että monet kirkot opettavat evoluutiota ja jopa esittävät Darwinille ”anteeksipyyntöjä” tai viettävät kirkollisia ”Darwin-päiviä”
Syytä onkin, sillä evoluutio on fakta. Kirkot ovat vuosisatoja estäneet tieteen kehitystä, joten on korkea aika, että tieteen ylivoimaisuus saa tunnustusta.

Uusateistit ovat onnistuneet sanaleikissään, jonka mukaan kyse olisi ”tiede vastaan usko” – kamppailusta
Pekka, miksi taas valehtelet? Kyllä ne ovat olleet uskovat, jotka koko empiirisen tieteen ajan ovat olleet vääntämässä em. vastakkainasettelua.

Luonnontieteellinen tutkimus on pelkkä menetelmä, missä suunnittelun havaitseminen on lähtökohtaisesti kielletty
Väärin! Luonnontieteellinen menetelmä ei ota lähtökohtaisesti kantaa suunnittelu-argumenttiin. Jos jotain suunnittelua havaittaisiin, se dokumentoitaisiin ja pyrittäisiin verifioimana moninkertaisilla testeillä. Suunnittelu-argumentin verifiointi se vasta tieteellinen saavutus olisikin!

Viisaus ja korkeakouluopinnot ovat kaksi eri asiaa
Eivät ole.

Evoluutio ei oikeastaan ole materialismia vaan panteismia
Tekstissä Reinikainen yrittää kiemurrella asian kanssa, mutta metsään menee rytisten. Ei päde tämäkään Pekan argumentti.

Jokainen puolueeton tarkastelija ymmärtää, että evoluutio ei ole tieteellinen teoria
Pekka ei näin. Sinulle on asia väännetty niin moneen kertaan rautalangasta, mutta tuo Mortonin demoni kuiskuttelee korvaasi aiheuttaen pahanlaatuista denialismia.

Luomiseen uskominen on sekä ilmeinen että johdonmukainen tieteellinen johtopäätös
Ja todennettavat näytöt olivat? Niinpä! Niitä ei ole. Pekka, huidot ilmaa.

En ole aikoihin lukenut mitään niin idioottimaista kuin tuo Reinikaisen blogi. Pitäisikö Pekan mennä eksorkistille, jotta pääsisi eroon Mortonin demonista? LOL. Psykiatri olisi kaiketi parempi.

Pekan idiotismin voi lukea tuolta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti