sunnuntai 2. elokuuta 2015

Jumala rikkoo ihmisen itsemääräämisoikeutta vastaan



Kolme konnaa – Jumala, Jeesus ja Pyhä Henki- rikkovat mitä törkeimmällä tavalla yksilön itsemääräämisoikeutta vastaan. Näin vastenmieliset ja vihamieliset entiteetit tulee panna viralta välittömästi, jotta heidän aiheuttamalta lisähaitalta vältytään.

Itsemääräämisoikeus on perus- ja ihmisoikeus, joka lähtee yhdenvertaisuudesta.
Tätä ei tietenkään Raamatussa kunnioiteta. Eriarvoisuus on Raamatun ydinkohta. Se on niin primitiivistä heimoajattelua, ettei siitä ole muuta kuin haittaa. Raamatun mukaan Jahve määrää kaikesta. Tämä tekisi ihmisistä Jahve sätkynukkeja ja tällaista ihmisen asemaa uskovat pitävät ideaalina

Käytännössä itsemääräämisoikeus merkitsee sitä, että kaikilla on sama oikeus päättää omasta elämästään, suurista ja pienistä asioista. 
Näin ei tietenkään Raamatun mukaan ole vaan asioista päättää Jumala, jonka päätökset ovat pääsääntöisesti itsemääräämisoikeuden vastaisia ja lähes joka kerta ihmisen kannalta haitallisia.

Ihmisellä on aina, jopa vajaavaltaisena, oikeus päättää niistä asioista, jotka hän kykenee itse käsittämään.
Raamatun mukaan ihminen on aina(!) jollakin tapaa vajaavaltainen. Siinäkin tilanteessa Jahvella ei pitäisi olla mitään sanomista yhtään mihinkään, jos tuo paskakasa kunnioittaisi itsemääräämisoikeutta.

Marjo Rauhala (1994, 81–82) näkee itsemääräämisen tarkoittavan sitä, että ”yksilö määrää omasta elämästään, toisin sanoen hän tekee päätöksiä ja toteuttaa niitä häntä itseään koskevilla elämänalueilla muiden yksilöiden hänen valintoihinsa puuttumatta.” Itsemääräämisoikeudella Rauhala ymmärtää ”sellaista oikeuksien kimppua, joka koostuu oikeudesta sisäiseen ja ulkoiseen vapauteen, kompetenssiin ja valtaan.” Oikeudella kompetenssiin tarkoitetaan oikeutta saada tukea tavalla, joka edistää mahdollisimman hyvän päätöksen toteutumista. Oikeus tietoon on tämän kompetenssin tärkeä osatekijä.

Tuota Jumala, Jeesus ja Pyhä Henki eivät tietenkään hyväksy. Uskovat sitten toimeenpanevat kolmen konnan itsemääräämisoikeuden loukkaukset niin törkeällä tavalla, että tekee heistä epäihmisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti