sunnuntai 30. elokuuta 2015

Raamattukritiikkiä 30.8.2015



Job 34:1 – 36:33
Jakson kaksi ensimmäistä väliotsikko ovat a) Jumala ei vääristä oikeutta ja b) Jumala ei voi tehdä vääryyttä.
Kohtaan a) voidaan sanoa, että ainakin Raamatun Jumala nimenomaan vääristää ihan Raamatun mukaan oikeutta. Toista niin epäoikeudenmukaista hahmoa kuin Jahve on vaikea löytää muusta uskonnollisista teksteistä.
Kohta b)? Hmmm…Jos Jumala ei voi tehdä vääryyttä, hän ei ole täydellinen olio. Täydellisellä oliolla on oltava myös vääryyden potentiaali sekä kaikki muut mahdolliset irvokkaat negatiivisina pidetyt ominaisuudet. Raamatun Jumala toimii toistuvasti väärin. Raamatun Jumala toimii lähes aina väärin, ei juuri koskaan oikein. Täten Raamatun jumala on mitä on, maaginen mielikuvitusolento.

2 Kor 4:1 – 12
Paavali puhuu läpiä päähänsä:
Tuoden totuuden julki me suositamme itseämme jokaisen ihmisen omalletunnolle Jumalan edessä.
Totuudenpuhujana Paavali oli ala-arvoinen. Hän ei ollut koskaan tavannut Jeesusta. On myös kyseenalaista tapasiko Paavali koskaan yhtäkään opetuslapsista. Todennäköisesti ei. Jumalastakaan Paavalilla ei voinut olla tietoa, koska mitään näyttöä jumalien olemassaolosta ei ole esitetty.
Parhaimmillaankin Paavali oli pahasti harhainen, luultavasti seinähullu. On oikeastaan valitettavaa, että perustellusti juuri Paavalia voidaan pitää kristinuskon perustajana. Vähemmän sekopäinen henkilö olisi teologisissa pohdinnoissaan päätynyt aivan toisenlaisiin viritelmiin, joten kristinuskosta olisi siinä tapauksessa tullut vähemmän vihamielinen uskonto.

Snl 22:10 – 12
12. Herran silmät suojelevat harkintaa, mutta uskottoman sanat hän tekee tyhjiksi.
Tuonkin jakeen kirjoittaja esittää todentamattomia ja epätosia väitteitä tosina eli valehtelee. Olematon jumala ei suojele ketään. Sen sijaan ne ovat tavallisesti uskonnottomia, jotka esittävät faktoja asioiden tilasta, sillä heillä painolastinaan uskonnollista maagista toiveajattelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti