maanantai 3. elokuuta 2015

Pappi tekee lapsistaan uusia uskonnon uhreja



Kristillisiin perinteisiin perustuva lastenkasvatus on epärehellistä. Todentamattomia ja selvästi epätosia väitteitä esitetään lapsilla tosina. Hypoteesini on, että uskovissa kodeissa kasvaneilla lapsilla on vaikeuksia erottaa faktat fiktioista ja fiktiota faktasta.

Virallinen totuus –blogissa pappi Timo P. pyrkii puolustamaan epärehellisyyteen perustuvia kasvatusmenetelmiään.

Kristillinen kasvatus on katoavaa kansanperinnettä. Suomalaiset vanhemmat opettavat lapsilleen yhä harvemmin edes iltarukousta.
Niinpä ja kehitys on pelkästään myönteistä. Uskon ja uskonnon haitat ovat selviä.

Monet suorastaan pelkäävat sitä, sen kun ajatellaan rajoittavan lapsen itsemääräämisoikeutta. "Valitkoon itse oman uskontonsa, kun tulee siihen ikään", kuuluu yhä yleistyvä mantra.
Uskonnollinen indoktrinointi tosiaan loukkaa lapsen itsemääräämisoikeutta. Asia ei ole mantra vaan itsemääräämisoikeus takaa sen, että lapsi valitsee tai on valitsematta uskoa sitten kun hänen kognitiiviset resurssinsa ovat riittävät. Ei ole myöskään perusteltua, että lapsille valehdellaan uskon ja uskonnon nimissä.

Vähänkään pintaa syvemmin ajateltuna, moinen letkautus on ontto.
Ei pidä paikkaansa. ”Letkautus” on viisautta, mutta uskonnollisiin väittämiin ei taas sisälly mitään viisautta, koska uskon premissit ovat epätosia.

Uskonto on vähän kuin äidinkieli tai moraali, eivät vanhemmat voi väistää kasvatusvastuutaan näin tärkeässä asiassa.
Uskolla ja äidinkielellä ei mitään tekemistä toistensa kanssa, joten rinnastus on virheellinen. Moraali ja usko taas korreloivat negatiivisesti. Kun lapsille esitetään todentamattomia ja epätosia väitteitä tosina, niin silloin valehdellaan. Se on moraalitonta. Raamatun jumala on itsessään moraaliton hirviö, joten sellaista sontaläjää ei voi pitää kenellekään – ei varsinkaan lapsille – sopivana ideaalina.

Lapselle tehdään suuri karhunpalvelus, jos hänet jätetään uskonnollisesti heitteille!
Uskontokasvatuksen väliin jättäminen on viisautta, koska silloin lapsia ei opeteta luottamaan epätosiin asioihin.

Kasvattakaa siis rohkeasti omat muksunne kristillisesti.
Huono ohje, sillä uskonnollisen kasvatuksen saaneet, suuntauksesta riippumatta, ovat kaikkein epähumaaneimpia ihmisiä, joille kanssaihminen on tyypillisesti epäihminen, jos tämä ajattelee eri tavoin kuin ko. uskonnollisen kasvatuksen saanut.

Ei ole mitään pahaa siinä, että lapsi tietää ettei hän ole sattumaa vaan että hänellä on turvallinen ja rakastava Isä taivaassa.
Tässä nimenomaan on pahaa. Taivaan ja taivaallisen isän olemassaolo tulisi pystyä verifioimaan. Tällaiseen olemattomaan olioon luottaminen on pelkästään maagista ajattelua. Sitä paitsi Raamatun jumala ei ole rakastava vaan sadistinen hyväksikäyttäjä.

Eikä lapsi siitä saa traumoja, että hän luottaa enkelien varjelukseen pimeässä kulkiessaan.
Enkeleitäkään ei ole olemassa, joten miksi lapsille pitää valehdella tässäkin asiassa?

Kaiken perustana on iltarukous. Sen olemme opettaneet jo aivan pienenä ja se luetaan joka ikinen ilta. Jostain syystä meidän pojat joskus jättäisivät sen mielellään väliin mutta olen sitä mieltä, että se pitää rukoilla aina.
Tälläkin kertaa pappi loukkaa lastensa itsemääräämisoikeutta. Pojille on tainnut selvitä, että usko on epärehellisestä, eikä näitä mielikuvitusolentoja ole oikeasti olemassa. Pappi on pakolla saatava poikansa toistamaan riitit ja rituaalit. Rukous on täysin tehotonta minkään asian suhteen.

Viimeksi neuvoin heitä rukoilemaan äidin puolesta, joka oli silloin reissussa. Upeasti molemmat pojat pyysivät äidille siunausta ja varjelusta kun ensin näytin mallia.
Tälläkin kertaa pappi opettaa luottamaan olemattomiin. Shit happens! Sitä paitsi onnettomuuksiin voi varautua ja silti niitä tapahtuu. Siihen ei ole millään jumalalla mitään sanomista.

Toinen peruselementti on viikkohartaus. Joka tiistai kokoonnumme yhteen perheenä. Sytytämme kynttilän, laulamme hengellisen laulun ja luemme lasten raamattua.
Pian lapset sanovat Raamatun kertomuksista: Bullshit!

Mikäli hartaudessa on käyttäydytty hyvin, saavat pojat lopuksi puhaltaa kynttilän sammuksiin. Se onkin pojille hartauden kohokohta.
Palkitse ja rankaise. Raamatun jumalan ollessa kyseessä on tyypillisesti rankaisu.

Hartaus on yksikertainen ja helppo tapa opettaa hengellisiä asioita. Välillä pojat ovat innoissan mutta aika usein heidän on vaikea keskittyä, mutta menee homma hyvin tai ei, on hienoa, että edes kerran viikossa olemme yhdessä Jumalan edessä. Suosittelen.
Saman tien voisi suositella minkä tahansa muun fiktiivisen asian totena käsittelemässä. Tämän pain perhedynamiikassa on jotain pahasti pielessä, jos perhe pystyy kokoontumaan yhteen vain hartaushetken merkeissä (ja siihenkin lapset pitää pakottaa).

Vaikka uskon, että Jumala on kiinnostunut kaikista asioistamme, on keinotekoista vääntää joka asia hengelliseksi.
Niinhän tuo pappi taitaa uskoa, mutta uskon kohteesta ei ole todennettavaa näyttöä. Lisäksi tuo jumalolento – jos olisi olemassa – olisi kovin pikkumainen ollessaan kiinnostunut yksittäisen ihmisen tekemisistä (yleensä siitä mitä kukin tekee sukupuolielimillään). Persoonallinen jumala on oikeastaan aika koominen ajatusrakennelma.

Kun Oskari oli pieni, hän oli tottunut siihen, että rukoilemme aina kun hän on vähänkin kipeä. Kerran hänellä oli kova jalkakipu ja tulin hänen viereensä sängylle lohduttamaan. Oskari ei kuitenkaan huolinut lohdutuksestani vaan karjui täysillä: rukoile!
Ja näin Oskari on vieraannutettu todellisuudesta.
Pappi tekee lapsistaan uusi uskonnon uhria ja siinä ei ole mitään ylpeiltävää.

Timo P:n propagandan voi käydä lukemassa tuolta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti