lauantai 29. elokuuta 2015

Raamattukritiikkiä 29.8.2015



Job 31:1 – 33:33
Job on sairaalloinen masokisti pitäessään Jahven hänelle aiheuttamaa tuhoa jolloin käsittämättömällä tavalla suotava. Job ei tainnut olla persoonallisuudeltaan kovinkaan tasapainoinen.
Lopulta Jobin ystävät pitävät taas oman puheenvuoronsa, mutta suurimmat vahingot ovat jo tässä vaiheessa tapahtuneet. Jahve on jälleen kerran osoittanut vihamielisyytensä ihmiskuntaa kohtaan. Niin ailahteleva persoona kuin Jahve ei tälläkään kertaa onnistu ansaitsemaan jumalan titteliä.

2 Kor 3:1 – 18
Paavali höpisee harhojaan Jeesuksesta. Paavali ei koskaan tavannut Jeesusta. Monista kohdin Paavalin kirjeistä (niistä jotka on osoitettu Paavalin kirjoittamiksi, ei niistä väärennöksistä ja muiden kirjoittamista) voi päätellä, että Paavali ei välttämättä pitänyt Jeesusta olemassaolleena henkilönä. Taitaa olla peräti niin, että Paavali oli se todellinen kristinuskon perustaja. Tämän perusteella yksi maailman suurista uskonnoista perustui yhden ihmisen harhoihin. Aika näppärä veto Paavalilta.
Kaiken lisäksi Paavali tunsi vanhoja kirjoituksia niin hyvin, että pystyi muokkaamaan omaa näyssä saatua versiotaan niin, että sillä oli auttavasti vanhatestamentillista pohjaa. Niinpä kristinuskon perusta on huijaus, joka perustuu täysin todentamattomiin ja selvästi epätosiin premisseihin.

Snl 22:8 -9
9. Hyvänsuopa saa siunauksen, sillä hän antaa leivästään puutetta kärsivälle.
Eipä kuulu nykyisten uskovien hyveisiin muuta kuin nimellisesti. Uskovat ovat pääsääntöisesti ahneita paskiaisia, joille inhimillinen hätä on vierasta. Tosin inhimillinen hätä voidaan sujuvasti panna Jumalan tiliin, jolloin vältytään henkilökohtaiselta vastuulta. Uskovat hyvin harvoin ottavat vastuuta mistään teoistaan, mutta onneksi maallinen lainsäädäntö ei tunne tällaisia erivapauksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti