lauantai 1. elokuuta 2015

Uskon puolustus on epärehellistä



Kolmen Aabrahamista polveutuvan suuren uskonnon puolustajien argumentit ovat selvästi epätosia ja myös epärehellisiä. Kyseiset epätodet väitteet ovat usein tunteisiin vetoavia puolivillaisia argumentteja, joilla ei ole mitään reaalimaailman relevanssia. Ne vain saavat aikaan joissakin ihmisissä tunnetiloja, jotka ko. ihmiset tulkitsevat positiivisiksi. 

Em. kolmen uskonnon elinehto on tunteikas fiilistely. Uskonpuolustajat ovat älyllisesti epärehellisiä, koska tunnetilat eivät ole osoitus väitteiden totuudesta. Se että joku väittää tuntevansa jonkin jumalan läsnäolon, ei tee tuosta jumalasta todellista. Mitään todennettavaa näyttöä yhdestäkään jumalasta ei ole koskaan pystytyt esittämään, joten tässä mielessä jumalat olemattomia olioita.

Uskonsa puolustajien ensimmäinen premissi – väite jumalan olemassaolosta – on välttämätön ennakkoehto. Tämä on vastoin todennettavuutta, joten uskon puolustus on epärehellistä valehtelua. Lisäksi uskon puolustajat joutuvat jättämään huomiotta kaiken heidän uskoaan vastaan olevan todennettavan evidenssin.
Uskon puolustajien on pakko hyväksyä Tooran, Raamatun ja Koraanin ristiriidat, mutta ristiriidat yritetään selittää olemattomaksi huonon aivovoimistelun menetelmin. Ristiriidat ovat faktoja, eikä niitä pysty selittämään pois rehellisesti.

Myös tieteelliset ja historialliset todennettavat faktat ovat em. kolmea suurta uskontoa vastaan. Usko ja tiede eivät ole rehellisesti yhteen sovitettavissa. Uskoa on yritetty puolustaa soveltamalla tieteestä tuttua kielenkäyttöä uskontoja puolustaviin argumentteihin. Tämäkin on epärehellistä. Tieteen puhetapa ei tee uskonnollisista väitteistä tosia. Ne ovat ja pysyvät epätosina. Tosin tällä epärehellisellä toimintatavalla on onnistuttu harhauttamaan monia. Valitettavan monet pitävät näitä uskon puolustajien epärehellisiä tieteestä lainattuja argumentteja tosina. Jo alkeellinenkin argumenttien tarkastelu osoittaa ko. argumentit epätosiksi ja epärehellisesti esitetyiksi.

Usko ja sen puolustus ovat epärehellistä, mutta rehellisyys ei olekaan uskon puolustajien hyve.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti