sunnuntai 2. elokuuta 2015

Jumala ja Jeesus rikkovat ajattelun vapautta vastaan



Elokuussa 2014 Oxfordissa järjestettiin World Humanist Congress, maailman humanistien kokous. Kokouksen yhteydessä julkaistiin teksti ajattelun- ja ilmaisunvapaudesta. Julkilausuman ydinkohdat ovat seuraavat:

Ajatuksen vapaus kuuluu kaikille. Ihmisellä tulee olla vapaus ajatella mitä tahansa riippumatta ajatuksen sisällöstä. Ihmisoikeusjulistuksen artiklat 7 ja 18 ovat linjassa ajatuksen vapauden kanssa.

Ketään ei saa pakottaa muuttamaan ajatteluaan. Jokaisella ihmisellä tulee olla oikeus arvioida omaa ajatteluaan ilman pakkoa tai painostusta. Ihmisellä tulee olla myös oikeus muuttaa itsenäisesti ajatteluaan kenenkään pakottamatta tähän.

Jokaisella tulee olla oikeus ilmaista ajatteluaan maailmanlaajuisesti. Ihmisoikeusjulistuksen 19. artikla takaa ihmisille universaalin oikeuden hankkia informaatiota ja tietoa ilman pelkoa rangaistuksesta.

Ajattelunvapaus ei edellytä, että kenenkään ajattelua tulisi kunnioittaa tavalla, joka tekee ko. ajattelusta immuunin kritiikille. Ajattelun tulosten vastustaminen, naurettavaksi tekeminen, satiiri ja kritiikki ovat kriittisen ajattelun oikeuksia. Ajatusten vastustamisen ei tulisi aiheuttaa kenellekään vaaraa. Tämä on linjassa ihmisoikeusjulistuksen 29. artiklan kanssa.

Valtiot eivät saa rajoittaa ajattelun vaputta, jotta valtio säästyisi kritiikiltä.

Ajattelunvapaus on absoluuttista, mutta ajattelun mukainen toiminta ei ole absoluuttista. Jokainen voi ajatella tämän kriteerin mukaan vaikka terroriteon suorittamista, mutta kukaan ei ole oikeutettu toimeenpanemaan ko. tekoa.

Kaikkia yllä olevia kriteereitä Jeesus rikkoo törkeästi. Jeesuksen sanoman ihmisiin kohdistuvan vihamielisyyden ydinkohta on se, että jo pelkkä ajattelu on synnillistä.

Kristityt pelkäävät syyllistyvänsä ajatusrikokseen koko ajan. Syytä heillä onkin, koska Jahve on yksi häijyimmistä maailmanhistoriaan dokumentoiduista jumalista. Jeesuksen häijyys ja väkivaltaisuus on sekin humanismin vastaista.

Itsenäinen auktoriteettivapaa ajattelu nyt on tämän Jahven mielestä rangaistava synnin kaltainen ilmiö. Kymmenes käsky on tämän Jahve taivaallisen kontrollin yksi typerimmistä. Tuskin kukaan on sitä pystynyt noudattamaan. Tuskin kukaan ei ole seksuaalista himoa. Jos näin ei olisi, syntyvyys olisi jäänyt alhaiseksi, eikä Jahve käsky ”lisääntykää ja täyttäkää maa” olisi toteutunut.

Teitpä niin tai näin, aina Jahvella on omasta mielestään täysi syy rangaista ihmistä, jopa tappaa tämä.

Jokainen ele, jokainen refleksi, jokainen kasvonilme voi paljastaa ajatusrikoksen Jahvea vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti