torstai 19. maaliskuuta 2015

Uskovien pahuus



 Tänään seurasi jatkoa eilen käytyyn keskusteluun Jumalan pahuudesta seuraavaan tapaan:

Nimimerkki ”Lauantai-aihe” taitaa olla provokaatioon pyrkivä trolli. Oletetaan nyt Lauantai-aiheen mieliksi, että hän tosissaan. Tästä seuraa, että…

…Lauantai-aihe panikoi pateettisen ja pikkumaisen uskonsa puolesta. Näinhän nuo fundikset tekevät, kun heiltä loppuu alkeellisetkin perustelut ylläpitää jumalharhaansa.

Nietzsche oli aivan oikeassa: Jumala on todellakin kuollut. Tieteessä, filosofiassa eikä edes teologiassa Jumalalle ei ole mitään tarvetta. Kaikki on tosiaankin saanut materialistisen/naturalistisen selityksen. Nimimerkin jumalolento ei ole edes enää aukkojen jumala. Jumala on kuollut!

Kovasti Lauantai-aihe on nähnyt vaivaa, jos hän todella lukenut kaikki viittaamiensa henkilöiden teokset. Ei ihme, että nimimerkki on hädissään uskonsa puolesta: em. kirjoittajat tekevät viiltävän teräviä analyyseja Jahven ja hänen seuraajiensa pahuudesta. Uskonto todella myrkyttää kaiken – aivan kaiken!

Eilen oli puhetta Jahve maksimaalisesta pahuudesta. Nimimerkki Lauantai-aihe on täten pahuuden kannattaja, joka suhtautuu vihamielisesti kanssaihmisiinsä. Mahtaa harmittaa, kun inhimillisistä tekijöistä johtuen aivan maksimaalinen pahuus ei ole Lauantai-aiheelle mahdollista? Sekulaari lainsäädäntö estää nimimerkin toteuttamasta näytöstyylisiä teloituksia Pietarin tapaan tämän teloitettua Ananiaan ja Safiran siitä syystä, että nämä eivät suostuneet antamaan rahojaan Jahven pahuuden maanpäälliselle edustajalle Pietarille. (katso Apt. 5). Näin se on ollut parituhatta vuotta: uskovilta lähtee ensin rahat ja lopulta järki. Sellaista se Jahven pahuuden palvonta saa aikaan.

Mitä se on sinulta pois nimimerkki Lauantai-aihe, että minä en palvo maksimaalisen pahaa mielikuvitusolentoa? Sinä voit palvoa omissa oloissasi vaikka kuinka häijyä heppua, mutta heti kun pyrit iskostamaan taikauskosi yleiseen lainsäädäntöön tai muihin yhteiskunnallisiin tekijöihin, niin voit olla varma, että maksimaalisen pahan palvontasi kohtaa jyrkkää vastustusta.

Näillä palstoilla on niin moneen kertaan keskusteltu totuudesta, että on suorastaan hämmästyttävää, että uskovat pitävät verifioimattomia Raamatun lauseita tosina. Suurin osa Raamatun väittämistä saa totuusarvon epätosi. Raamatun väittämät eivät ole edes totuudenkaltaisia. Kauniisti sanottuna, uskovien valehtelu on huonoa argumenttien perusteluja, joilla he pyrkivät oikeuttamaan sekä Jahven että oman pahuutensa. Heille mitkään epäinhimilliset keinot pahuuden maksimoimiseksi eivät ole vieraita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti