keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Jumalan pahuus

Jatkoin keskustelupalstalla seuraavasti:



On todellakin helppoa olla Jahven yläpuolella. Hänestä ei ole mitään verifioitavaa näyttöä, joten olemattoman yläpuolella ovat kaikki. Cogito ergo sum! Ajattelen, olen olemassa. Jahve olemattomana olio ei tee mitään.
Ainoa paha ja syntinen on Jahve. Kaikki pahuus kulminoituu juutalais-kristillissä-islamilaisessa jumalakäsityksessä. Jahve on täysi psykopaatti, joka aina(!) etsii syyllistä omille epäonnistumisilleen. Jeesus jumalan poikana vei tämän pahuuden äärimmilleen esittämällä ajatustenkin olevan pahoja. Tällaiseen pahuuteen ei ole pystynyt Gestapo, Stasi, KGB tai CIA; ei Mao, Stalin, Hitler, Pol Pot. Saatana on vain Jahven tekosyy omalle pahuudelleen. Tälläkin kertaa Jahve tarvitsee syntipukin omalle tunaroinnilleen.

Brutaali pelastus- ja sovitusoppi on parhaimmillaankin vain vulgaari primitiivinen sado-masokistinen freudilainen lipsahdus Raamatun kirjoittajilta. Jos joku ansaitsisi tappotuomion rikostensa tähden, niin juuri Jahve. Raamatun mukaan juuri Jahve on syyllistynyt niin moniin rikoksiin ihmiskuntaa vastaan, ettei häntä voi pelastaa mikään. Seurakuntalaiset Jumalan lapsina joutuvat elämään pedofiliaan syyllistyvän Jahven uhan alla päivästä toiseen. Mikä pahinta tottelemattomuus sadistista isähahmoa kohtaan tuomitaan viimeisellä tuomiolla, jossa jokainen – aivan jokainen – tuomitaan syyllisenä, vaikka syyllinen on juuri tämä väkivaltainen isähahmo.
Jobin tapauksessa Jahve jopa leikittelee Jobin hengellä vielä pullistellen asialla, että Jahve voi tarinan mukaan toimia täysin mielivaltaisesti. Jo kertomus Jobista tekee Jahvesta sadistisen psykopaatin. Vain maksimaalisen pahan prinsiippiä toteuttava olento voi kehuskella mielivallallaan ja juuri näin Jahve toimii.

Kristinuskon mukaisessa Jumalassa ei ole mitään hyvää. Raamatun ainoa nihilisti on Jahve ja tämä tekee uskovistakin nihilistejä, joille kaikki inhimillinen on saatanallista eksytystä. Juuri tähän petokseen Jahve pyrkii Raamatussa. 

Raamatun kirjoittajien motiivit ovat ilmiselvät: legitimoimalla Jahve ala-arvoisen ja halveksittavan herra-orjamoraalin he ovat luoneet suvereeniin diktatoriseen vallankäyttöön sopivan tyrannian, jossa kaikki hyvä on saatanallista. Onneksi ihmiskunta on onnistunut nousemaan Jahven vallankäyttömekanismin yläpuolelle: kaikki edistys on tapahtunut ihmisten itsensä ansiosta; pääasiassa niiden toimesta jotka ovat hylänneet kristillisen jumalakuvan.

Jahve on keksitty sen takia, että voitaisiin tehdä mahdottomaksi inhimilliset pyrkimykset hyvään. Jahve on petoksen alku ja loppu par excellence.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti