maanantai 30. maaliskuuta 2015

Raamattukritiikkiä 30.3.2015



5. Moos. 13:1 – 15:32
Heimojumala varoittaa heimoa eksytyksistä. Vain heimojumala voi olla niin rajoittunut, että tästä ko. heimojumalasta luopuneet tulee kivittää kuoliaaksi.  Heimojumalan mielestä myös miekan terä on sopiva tappovälinen.
Häijyjä säädöksiä puhtaista ja saastaisista eläimistä.
Vastenmielinen säädös kymmenyksistä. Mihin Jahve tarvitsee rahaa? Tällä säädöksellä oikeutetaan tietyn heimon osan loisiminen. Raha onkin oikea hyvä syyllistämisen välikappale. Ensin menee rahat ja lopulta järki.

Luuk. 8:40 – 9:6
Sairasteleva Jairuksen tytär parannetaan. Samanlaisia ihmekertomuksia liittyy moniin antiikin sankarihahmoihin. Miksi kukaan ei kysynyt, miltä Jairuksen tyttärestä tuntui? Vastaus piilee siinä, että mitään Jeesusta eikä Jairuksen tytärtä ollut olemassa.
Tämän jälkeen seuraa lähetyskäsky. Tämä on ehkä haitallisin ilmiö koko Raamatussa. Globalisoimalla heimojumala on aiheutettu mittaamattomia inhimillisiä kärsimyksiä viimeisen kahden tuhannen vuoden aikana. On aika lopettaa Jeesus-hömpötys.

Ps. 71:1 -24
Tässä psalmissa joku nimeltä mainitsematon vanhus hekumoi väkivallalla.

Snl. 12:5 – 7
Tässä sananlaskussa asia on taas käännetty päälaelleen. Sanalaskussa pitäisi sanoa: ”Uskovat väijyvät verta.” Silmittömästä väkivallasta Raamattu on mitä parhain esimerkki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti