maanantai 23. maaliskuuta 2015

Kreationistit - nuo kamppailu-urheilun ystävät



Nuoren maan kreationisti Pekka Reinikainen kirjoitti Seurakuntalainen -lehden verkkosivuilla blogin otsikolla ”Onko luominen harhaoppi?” Voin vastata saman tien: kyllä on!

Mielenkiintosinta blogissa oli kommenttiosuus. Siellä vanhan maan kreationisti Eero Junkkaala on aika kipakan kriittinen Reinikaisen hengentuotetta kohtaan.

Jotta soppa saisi koomisen huipennuksensa, Saulus Lähetyksen Toni Torppa yrittää – nimenomaan yrittää – puolustaa Reinikaista kovin heikoilla argumenteilla. Torpan tyypillistä puppua on käsitelty tässä blogissa muutaman kerran. Torppa käyttää sanasta sanaa samoja argumentteja, vaikka Toni Torpan argumentit on kerta toisensa jälkeen upotettu. Luulisi kundin ottaneen opikseen ja kehittäneen argumentoinnin taitojaan, mutta kun ei, niin sitten ei.

Reinikainen kirjoitti:
”Nuoret ovat hylänneet raamatullisen uskon. Vastakääntyneitä ei tulvi seurakuntiin.  Nuorista miehistä jopa 90 prosenttia on hylännyt isiensä uskon. Alle 30 vuoden ikäisistä suomalaisista enää 15 % uskoo Raamatun Jumalaan. Luvut ovat samanlaisia muissakin länsimaissa.”

Kerrankin joku nuoren maan kreationisti puhuu totta. Tätä täytyy oikein tuulettaa: JIHUUU!!!

Tosin jo seuraavassa kappaleessa Reinikainen upottaa itsensä seuraavasti:
”Tämä luopumus on seurausta uusateistien julistustyöstä ja kirkon valitseman teistisen evoluution opettamisesta.

Pekka, Pekka; ei sitten käynyt mielessä, että kirjaimellisesti Raamatun ottavat ovat harhaisten pellejen asemassa, koska kaikki(!) relevantti evidenssi on heidän käsityksiään vastaan. Eivät nuoret niin tyhmiä ole, että hyväksyisivät nuoren maan kreationistien räpellyksen luonnontieteellisenä faktana.

Reinikainen jatkaa:
”Teistisen evoluution julistaminen johtaa näin samaan tulokseen, sillä se ei ole kyennyt patoamaan nuorten ulosvirtausta kirkosta. Se ei vahvista Raamatun arvovaltaa. Miksi tätä ateistien tehokkainta ja ainoaa keinoa mitätöidä Jumala sitten julistetaan seurakunnissa? Näin tekemällä julistaja säästyy siltä pilkalta, mikä kohdistuu luonnossa havaittavan älykkään suunnittelun esille tuojiin.”

Teististä evoluutiota edustavat monet vanhan maan kreationistit, mm Eero Junkkaala. 

Tässä on kaksi luomista koskevaa epätotta hypoteesia. Totuudenkaltaisuuden kriteerien mukaan näistä kahdesta, jos joutuu valitsemaan, on valittava se, joka enemmän totuudenkaltainen – siis teistinen evoluutio.
Junkkaala tylyttää Reinikaista:
”… Sen sijaan tämä lause "luopumus on seurausta uusateistien julistustyöstä ja kirkon valitseman teistisen evoluution opettamisesta" on ihan hölynpölyä. Asia on täsmälleen päinvastoin. Mitä enemmän yritämme esittää, että kristityn tulee hylätä normaali luonnontieteellinen maailmankuva, sitä suurempia esteitä asetamme nuorten ja ajattelevien ihmisten uskoontulolle.”
Tässä Junkkaala on täysin oikeassa. Pisteet siitä hänelle.

Junkkaala jatkaa:
”Käsitys että ’normaaliin luonnontieteelliseen maailmankuvaan’ kuuluisi oppi kuusituhatvuotisesta maailmasta ja evoluutioteorian hylkäämisestä, on puhdasta tietämättömyyttä tai tarkoitukellista harhaanjohtamista. Minusta näyttää, että näitä asioita puoltavat elävät sellaisessa disinformaation peilisalissa, jossa he lukevat vain toistensa tekstejä ja luulevat edustavansa pätevää tieteen harjoittamista.”

Kreationistien välisessä ottelussa tämäkin erä meni Junkkaalalle. Lopulta Junkkaala tyrmää Reinikaisen:
”Jos he uskaltaisivat astua peilisalista ulos, he havaitsisivat välittömästi, että massiivinen todistusaineisto puhuu sekä maailman pitkän iän ja kehitysopin puolesta. He havaitsisivat myös, että tämä ei ole mikään ateistien salajuoni vaan monet tutkimuksen kärkinimet ovat vakaumuksellisia kristittyjä. Lisäksi he huomaisivat, että evoluutiokritiikkiä ei suljeta ennakolta pois vaan sitä kuunnellaan ja sen havaintoja otetaan koko ajan huomioon, mutta toistaiseksi mikään ei ole kumonnut vallitsevaa teoriaa. Jos sellainen todella löytyisi, löytäjä saisi Nobel-palkinnon, Ei siis ole mitään todellista vaihtoehtoa "normaalille luonnontieteelliselle maailmankuvalle", ainostaan yksittäisiä kriiittisiä huomioita sen yksityiskohtiin. Tutkimus tuntee ne kaikki.”

Jälkeenpäin Toni Torppa aktivoituu Saulus Lähetyksen sivuilla. (Eikö Torppa enää kehtaa kirjoittaa Uudessa Suomessa?)

Torpan johtopäätös on sama kuin aina ennen:
”Kuten voimme yllä olevasta huomata niin evoluutioteorian hypoteesit ovat täysin vastaan Raamatun ilmoitusta. Tästä pääsemmekin siihen että jos kristitty uskoo evoluutioteorian olevan totta niin hän joutuu silloin välttämättä kiistämään sen että Raamatun ilmoitus pitäisi kirjaimellisesti paikkaansa. Eli ihminen joka uskoo evoluutioteoriaan ei voi samaan aikaan uskoa Raamatun ilmoittaman historian pitävän paikkaansa koska evoluutioteoria ja Raamatun kuvaama historia ovat suuressa ristiriidassa keskenään.”

Torppa hyvä, luomisesta missään muodossa ei vain ole mitään evidenssiä. Ei vain ole, vaikka sinä kuinka hypit, pompit ja poljet jalkaa. Torppa on niin epärehellinen, että ihmettelen, luottavatko kanssaihmiset häneen muissakaan asioissa.

Lopulta Torppa tyrmää itsensä tässä kreationistien ottelussa:
”Jos sekulaarien uskomukset vakuuttavat meidät enemmän maailman historiasta kuin Jumalan todistus niin tällöin me uskomme enemmän ihmisen kuin Jumalan sanaa ja tulkitsemme Jumalan sanan ihmisen sanan kautta. Kristittyjen tulisi tulkita ihmisten mielipiteet Jumalan sanan kautta eikä toisinpäin ja tästä on nimenomaan kyse - kenen sanaan me luotamme ja perustamme uskomme.”

Kun Torppa jo ottaa kanveesissa lukua, hän vielä pihisee:
”Eli mitä enemmän me opetamme nuorille että heidän tulee uskoa evoluutioteoriaan sitä enemmän me todellisuudessa kerromme heille ettei Raamatun ilmoittamaan historiaan voi luottaa ja tällöin me todellisuudessa opetamme ettei Raamattuun voi luottaa absoluuttisena totuutena. Tämä on syy miksi luopumusta tapahtuu niin paljon kristittyjen keskuudessa - he eivät voi luottaa enään Jumalan sanaan totuutena koska ovat uskoneet että sekulaarit uskomukset ovat todistaneet Raamatun olevan väärässä.”

Torpan kannalta on suorastaan katastrofaalista, että jo pelkkä raamatuntutkimus on osoittanut Raamatun olevan muinainen myytti.

Torppa, haluatko että nuorille opetetaan sitä mikä on totta, vai sitä minkä sinä ja Reinikainen toivoisitte olevan totta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti