lauantai 7. maaliskuuta 2015

Keskustelupalstalta poimittua



Suomi24:n keskustelupalstalla nimimerkki ”ateistien_säälijä” esitti loistavan parodian uskovien retoriikasta. Tämä on aivan mahtavaa!

”Olen aloittajan kanssa ihan samaa mieltä siitä, että ateismi on tylsää. Ateismihan on vain ja ainoastaan sitä, että ei uskottele itselleen perusteettomasti, että jumaluudet ovat tosiasia. Miten tylsää. Paljon mielikuvitusta stimuloivampaa on uskoa johonkin kuvittelemaansa jumalaan ja sanoa tätä ainoaksi oikeaksi JUMALAKSI. Ei pelkästään Jumalaksi isolla alkukirjaimella, vaan JUMALAKSI!!! Kolmen huutomerkin kera, jotta JUMALUUS!!! tulisi kaikille selväksi! Tälle JUMALALLE!!! voi sitten mielensä mukaan kuvitella vaikka millaisia ominaisuuksia ja vaikka mitä tahtoa ja tavoitteita ja varsinkin tapoja, joilla tämä JUMALA!!! rankaisee niitä onnettomia, jotka eivät jaa kuvittelijan kanssa samaa käsitystä tästä JUMALASTA!!!.
Minusta on hauskaa, kuten varmaan aloittajastakin, kuvitella mielessäni kaikenlaisia hirvittäviä kärsimyksiä, joihin JUMALAAN!!! uskomattomat joutuvat. Minusta on myös erittäin hauskaa kuvitella mielessäni niitä kaikkia suorastaan ihmisen käsityskyvyn ulkopuolella olevia tapoja, joilla tämä JUMALA!!! palkitsee juuri minut, kun vain uskon JUMALAAN!!! miettimättä mitään ja palvon tätä JUMALAA!!! niillä tavoilla, joita kuvittelen mielessäni olennon vaativan minulta.
Ateistiparalta jäävät nämä mielikuvitusnautinnot täysin saavuttamattomiksi. Miten säälittävää, kun joutuvat tyytymään pelkkään havaittavaan todellisuuteen, toisin kuin minä.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti