lauantai 21. maaliskuuta 2015

Petri Paavola puhuu tänäänkin palturia



PePan puppugeneraattori on polkaissut uuden kirjoituksen, joka löytyy täältä:

Paavolan kirjoitukset ovat sen sortin puppua, että niihin voi suhtautua vain huvittuneesti. Oletetaan nyt PePan mieliksi, että hän ei ole pelkkä trolli vaan omiin juttuihinsa uskova höperö.

”Raamattu kertoo neljästä synnistä, jotka vaikuttavat lopunajan ihmiskunnassa. Toki lopunaikana vaikuttaa monenlaisia syntejä, mutta ilmestyskirjan mainitsemat neljä syntiä ovat kaikkien nähtävissä sekä myös ikään kuin piilossa ihmisiltä, niin etteivät kaikki niiden harjoittajat ymmärrä tekevänsä näitä syntejä sekä niitä tehdään myös salaisesti.”

Kovasti PePa tuntuu löytävän syntiä kaikkialta. Syntiä on käsitelty tässäkin blogissa useamman kerran, mutta kerrataan nyt vielä: ihmisestä ei ole löytynyt – ja tuskin löytyy – mitään mikä viittaisi PePan käyttämään käsitteeseen synti. Synti on vain primitiivisen heimon hallintaan käytetty syyllistävä käsite. Kaiken lisäksi syntikin on Lähi-idän kertomusperinteessä vanhempaa perua kuin aavikkobarbaareista kertovat kirjoitukset. PePa menee heti aloituksessa ihan metsään.

”Riippumatta siitä uskotko Raamattuun vai et, niin Raamattu kuvaa erittäin tarkasti ihmisten lopunajan elämänarvoja ja syntejä, eli aikaa jossa me elämme. Ilmestyskirja on kirjoitettu noin 2000 vuotta sitten. Miten on mahdollista, että sen ajan ihmiset kykenivät kirjoittamaan ja kuvaamaan tarkasti tulevaisuutta 2000 vuoden päähän heidän omasta ajastaan? Raamattu sanoo, että koskaan ei ole tuotu esille Raamatun profetiaa (Jumalan sanan opetusta) ihmisen tahdosta, sillä Raamatun kirjoittajat ovat puhuneet ja kirjoittaneet Pyhän Hengen johdatuksessa ja sen minkä he puhuivat ja kirjoittivat Raamattuun, niin sen he saivat Jumalalta.”

Onpa väsynyttä argumentointia PePalta.  Raamattu kuvaa kirjoittajiensa elämänarvoja, ei kenenkään muun. Yleispäteviä yleistyksiä Raamatusta ei voi tehdä muuten kuin Paavolan tavalla – kierolla ja vainoharhaisella tulkinnalla siten, että tulkinta saadaan sopimaan edes johonkin nykyajan ilmiöön.
PePa jättää mainitsematta, että Raamatun kirjoittajat kirjoittivat tekstinsä aikalaisilleen. Heillä ei ole aikomustakaan viitata vuosituhansien päähän, sillä esim. Uudessa Testamentissa maailmanlopun oletettiin koittavan ihan pian, ei vuosituhansien kuluttua.

Anekdoottina voidaan kysyä: miten ei-materiaalinen substanssi vaikuttaa materiaaliseen substanssiin? Ei-materiaalista substanssia kun tuskin on edes olemassa reaalimaailmassa.

”Monet lopunajan ihmiset pitävät Raamattua satukirjana, eivätkä usko Raamatun Jumalaan, vaan pitävät Raamatun Jumalaa taruolentona, jota ei ole olemassa. Osa näistä ihmisistä uskoo kuitenkin itämaisiin jumaluuksiin, henkioppaisiin jne. He eivät halua uskoa Raamatun Jumalaan, koska heidän mielestään järkevä, viisas sekä nykyajan ihminen ei voi uskoa moiseen hullutukseen kuten Raamatun Jumalan olemassaoloon.”

Nyt PePa puhuu palturia sen minkä ehtii. Miksi fundamentalistit aina(!) valehtelevat? PePa on kyllä osittain oikeilla jäljillä: Raamattua ei voi pitää muuta kuin satukirjana, koska Raamatulla ei ole mitään reaalimaailman relevanssia, eikä juuri mikään Raamatussa ole edes totta. PePalla on vain halua uskoa uskomiseen. Lopunajoista puhuminen on parhaimmillaankin hassua höpinää: tavallisesti se kertoo kognitiivisesta häiriöstä. No uskonnon nimissä voi uskoa mitä kummallisimpiin asioihin leimautumatta hulluksi. Miksi uskonnolliset uskomukset olisivat jotenkin erityistapauksia hulluutta määriteltäessä?

PePan paranoia ilmenee taas kommenteissa koskien New Age – huuhaata ja joogaa. Paavolan vainoharhaisesta suhtautumisesta joogaan olen kirjoittanut tässäkin blogissa jo aiemmin. PePa hei, mitään kundaliini voimia ei ole oikeasti olemassa!

PePalle jotakuinkin kaikki inhimillinen on saatanallista eksytystä. Mahtaa olla raskasta elää sellaisessa maailmassa, joka ei ole, eikä koskaan tule, sellaiseksi kuin PePa toivoo. Päinvastoin, maailma on muuttunut yhä kauemmaksi PePan fantasioista. Pääsääntöisesti maailma on varsin mukava paikka. Tämän seikan kanssa PePalla on mahtava henkilökohtainen ongelma.

Vasta tarinointinsa loppupuolella PePa listaa ne otsikossa mainitut lopunajan synnit: murhat, noituus, varkaudet ja haureus.
Näitä ilmiöitä on ollut aina. Ne eivät ole mitenkään tyypillisiä lopunajoille, eikä kyllä millekään muulle ajallekaan. PePan argumentit uppoavat kerta toisensa jälkeen.

”Jokainen ihminen on tehnyt syntiä Jumalaa vastaan ja suurin synti on epäusko, eli olla uskomatta Raamatun Jumalaan ja kaikki muut synnit ovat epäuskon seurausta ja syitä. Raamattu opettaa, että kun ihminen katuu syntejään, tunnustaa syntinsä Jumalalle ja uskoo Herraan Jeesukseen, niin hän saa syntinsä anteeksi sekä iankaikkisen elämän Jumalan luona.”

On varsin hölmöä pyytää olemattomia tekemisiään anteeksi joltain mielikuvitusolennolta. Tuon edellisen PePan väittämä on maagista ajattelua. Nyt PePan olisi osoitettava väitteidensä pitävyys riippumattomista lähteistä. Raamattu on vain todiste Raamatusta. Jo pelkät Raamatun sisäiset ristiriidat tekevät ko. kirjasta epäuskottavan.
Kirjoituksistaan päätellen PePa vaikuttaa kovin ahdistuneelta ihmiseltä. Omat ahdistuksensa hän haluaa projisoida muihin ihmisiin kuvittelemiensa tarpeiden kautta. Siis tähän tapaan:

Jumala rakastaa sinua ja on tehnyt jo kaiken sinun puolestasi,  sinun tehtäväsi on vain vastaanottaa pelastus uskon kautta Herraan Jeesukseen.

Jokin hämärä pelastus on kuviteltu tarve, joka on sekoittanut aika monen uskovan pään (ja tämä oli kiltisti sanottu). Reality check olisi PePalle tarpeellinen toimenpide.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti