perjantai 27. maaliskuuta 2015

Jeesus-mafian kristilliset arvot



Keskustelupalstalla käytiin sanailua kristillisistä arvoista. Tässä muutamia Jeesus-mafian kommentteja ja anti-mafian kommentteja:

"Luterilaisuuteen kuuluu näkemys, että Jumala on pannut lakinsa kaikkien ihmisten sisimpään, ja siksi kaikilla on periaatteessa tieto oikeasta ja väärästä, vaikka he eivät olisi koskaan kuulletkaan kristinuskosta. " (nimimerkki kris-tit-ty/Jeesus-mafia)

”Pakko kysyä että miten tuo tieto oikeasta ja väärästä eroaa siitä hyvän ja pahan tiedosta jota Jumala ei meillä halua olevan ja siksi kielsi meitä syömästä puusta joka sellaisen tiedon antoi?” (shadowself/anti-mafia)
”Kun ateisti käyttäytyy hyvin, niin siinä ei ole mitään ihmeellistä. Kun kristitty käyttäytyy hyvin, toteuttaa hän kristillisiä arvoja.” (HurskasLaupeus/anti-mafia)

"Jos ei tärkeimpänä sanomana ole se, että jokaisen ihmisen pitää ottaa vastaan Jeesuksen Kristuksen sovitustyö pelastuakseen, tulee kaikesta suolatonta "kristillisyyttä", joka onkin sitten aikamoista humanismia. " (HänessäOnKaikki/Jeesus-mafia)

”Miksei Isän Jumalan anteeksianto riitä ja se että niitä jotka eivät suostu Jumalan tahtoon alistumaan, odottaa loputtomasti kuolemaakin pahempi kohtalo? Se kuule on kaukana humanismista.” (shadowself/anti-mafia)

"Ei kenelläkään, joka kieltää Pojan, ole myöskään Isää. Joka tunnustaa Pojan, hänellä on myös Isä. 1.Joh. 2:23" (HänessäOnKaikki/Jeesus-mafia)

”Eihän tuo sano pojan uhraamisesta mitään, vain siitä että pitää tunnustaa Jumalalla olevan poika ja tämän pojan tulleen maanpäälle ihmisiä opettamaan.” (shadowself/anti-mafia)

"Jumalan anteeksianto on Hänen Pojassaan. Jonkun on ollut pakko maksaa sun synnit, kun et ite niitä voi maksaa." (HänessäOnKaikki/Jeesus-mafia)

”Mutta miksi se on hänen pojassaan? Miksei Jumala pitänyt sitä itsessään ja laittanut anteeksiantoa käytäntöön suoraan ilman pojan sekoittamista asiaan? Kummallinen tuo sinun kaikkivaltiaasi kun niin rajoitettua tuntuu olevan Hänen toimintansa.” (shadowself/anti-mafia)

"Joten Jumala tuli itse ottamaan sulle kuuluvan rangaistuksen, ja tarjoaa sitä sulle lahjana, jotta saisit viettää upean ikuisuuden Hänen kanssaan." (HänessäOnKaikki/Jeesus-mafia)

”Kuningas joka sääti kaikki valtakunnan lait ja asetti kaikki rangaistukset päätti sulkea itsensä tyrmään jotta voisi vankinsa armahtaa? Jos ihmisen ei näin tarvitse toimia, miksi sitten myöskään kaikkivaltiaan tarvitsisi? Eikö Jumalasi ole todellakaan edes sen verran viisas että olisi osannut ennakoida asioita siten että olisi voinut estää ihmistä joutumatta rangaistuksen alle jonka joutuu itse sitten ottamaan vastaan armahtaakseen ihmisen?” (shadowself/anti-mafia)

"Pelastus tulee siis vain ja ainoastaan Jeesuksen täytetyn ristintyön kautta. Täydellisen puhtaan oli kuoltava, jotta syntinen voisi pelastua." (HänessäOnKaikki/Jeesus-mafia)

”Kuka kyseisen säännön kirjoitti ja miksei kaikkivaltias voi muuttaa kyseistä sääntöä?” (shadowself/anti-mafia)

"Jumala on oikeudenmukainen, joten Hänen on rangaistava synnistä, Hän ei voi katsoa sitä "läpi sormien"." (HänessäOnKaikki/Jeesus-mafia)

”Jos ihmisen rangaistus on oikeudenmukainen ja ansaittu, miten Jumala voi edes haluta ihmiset siltä armahtaa olematta epäoikeudenmukainen ja paha? Ja jos Jumalan on ylipäänsäkin jostain kumman syystä pakko synnistä rangaista ja halua ihmistä tuon rangaistuksen alaiseksi, eikö ongelma pitäisi olla helposti ratkaistu sillä että tekee synnin tekemisen mahdottomaksi ihmiselle. Jos ei muuten niin tehdä ihmisestä vain niin viisaan että synnintekeminen olisi tälle yhtä järkevää kuin itseään vasaralla päähän lyöminen. Jos ei halua linnun lentävän, niin tälle ei kannata siipiä antaa.” (shadowself/Jeesus-mafia)

"Joten joko otat vastaan Jeesuksen sijaiskärsijänä puolestasi, jolloin syntisi on jo lyöty Golgatan ristille, ja sinä olet vapaa tuomiosta, joka on tuleva, tai sitten valitset kantaaksesi rangaistuksen synneistäsi itse." (HänessäOnKaikki/Jeesus-mafia)

”Niin missä vaiheessa se Jeesus kärsi lukemattoman suuren määrän ihmisiä puolesta heidän ikuiset kadotusrangaistuksensa? Kuinka Jeesuksen viikonloppuloma kadotuksen puolella voi vastata edes yhden ihmisen ikuista kärsimystä kadotuksessa?” (shadowself/anti-mafia)

”Eli kun moninkertainen murhamies ja rikollisliigan armoton pomo Late Johansson löytää Jeesuksen, niin hopsista vaan kaikki on unohdettu ja taivaspaikkan ihanuudet odottavat rikollispomoa & murhamiestä. Mutta kun buddhalainen munkki, joka on elänyt koko ikänsä rauhassa, askeesissa ja mietiskellen, ei ole koskaan tehnyt pahaa yhdellekään elävälle olennolle, mutta kulttuuriinsa syntyneenä ei tietenkään koskaan löydä mitään Jeesusta, niin munkki ansaitsee tämän kammottavan pahuutensa vuoksi ikuisen kiduttamisen?” (AnsionsaMukaan/anti-mafia)

”Mitäs muuten luulette - kun joku sarjaraiskaajamurhaaja, joka sieppaa nuoria tyttöjä ja kiduttaa ja raiskaa näitä kellarissaan ja sitten tappaa nämä - niin kun tämä sarjaraiskaajamurhaaja sitten vähän ennen kuolemaansa löytää Jeesuksen ja pääseekin Taivaan ikuisiin iloihin ja tapaa siellä sitten niitä nuoria tyttöjä joita on kiduttanut ja raiskannut ja murhannut? Niin luuletteko että on kovastikin iloinen jälleennäkeminen? Ai sinäkin olet täällä? Voikun tuota, eh, kiva? Muistatkos kun kidutut ja raiskasit ja tapoit minut ja nyt nähdään sitten täälläkin, ikuisesti...” (AnsionsaMukaan/anti-mafia)

”Mutta kristitythän vihaavat ja halveksivat järkeä, tietenkin. Kun tietävät, ettei horinoissaan ole järjen hippustakaan, niin pitää sen takia varoitella järjen käyttämisestä: katsokaa, ettei kukaan saa teitä saaliikseen järkeisopilla!" (AnsionsaMukaan/anti-mafia)

”Ja mitähän vapaaehtoisuutta on siinä että sanotaa "toimi näin tai sinua kidutetaan ikuisesti" ? Ja otahan huomioon sekin ettei raamatun mukaan syntiinlankeemuskaan ollut vapaaehtoista, vaan jumala loi käärmeen vaikka etukäteen tiesi mitä silloin tapahtuisi. Ja se puolestaan johti kaikkeen kivaan verenvuodatukseen josta jumala myös tiesi etukäteen ja lopulta veriuhriin joka oli täysin tarpeeton, koska kaikkivoipa jumala voisi antaa synnit anteeksi muutenkin. Ei tule oikein hyvä ja rakastava ensimmäisinä adjektiiveina tuosta mieleen...” (Reddington/anti-mafia)

"Ansaitsematon armo." (HänessäOnKaikki/Jeesus-mafia)

Ansaitsematon rangaistus oikeammin.  Hypoteettinen kysymys: Jos isäsi vetää sinua turpaan sen takia, että olet hänen lapsensa, koska tosiaan olet syntynyt hänen lapseksensa, niin kuinka ansaittuna pidät turpiinsaamistasi? Vaikka asteikolla 1-10, jossa 10 on se, että ansaitset kaiken mitä isäsi sinulle tekee. (marahustra/anti-mafia)

”Hei. olen kuullut sellaisenkin hienon ajatuksen että jos jumala päättäisi anaaliraiskata jotakuta sielua ikuisesti olisi se moraalisesti oikein, koska kaikki jumalan teot ovat oikeita ja hyviä, emmekä me voi ymmrtää hänen moraaliaan. Jotta näillä mennään...” (Reddington/anti-mafia)

”Henkinen orjuus on uskontoa, uskonnollisuutta, joka kahlitsee. Elävä usko Jeesuksessa tekee vapaaksi. Kyseessä aivan eri asiat, ihan vastavoimat. Religion kills, Jesus saves.” (HänessäOnKaikki/Jeesus-mafia)

”Kuule, ne ovat ihan sama asia. Kummassakaan orja ei tajua olevansa orja.” (Reddington/anti-mafia)

Raamatusta käsittääkseni selviää, että syntien anteeksiantamista ei voi olla ilman veriuhria. Joten jonkun oli pakko maksaa verellään meidän lunastus. Ja uhrin piti olla täydellisen puhdas ja synnitön, joten uhri ei voinut olla muu kuin Jumala itse. Kannattaa muuten ite lukea Raamattua, eikä muodostaa mielipiteitä minkä mukaan tahansa. Sieltähän sä näet, millainen Jeesus on. Ja kerro sitten ihan rehellisesti, eikö sulla ole Hänestä mitään hyvää sanottavaa... Palataanko siis asiaan tuonnempana, otatko haasteen vastaan? :) (HänessäOnKaikki/Jeesus-mafia)

”Olenhan minä sen useampaankin kertaan lukenut. Ekan kerran taisin olla 13 kun luin kannesta kanteen. Ja sen jälkeen lukukertoja on lähemmäs kymmenen. enkä muistaakseni ole jeesusta arvostellut, vaan jumalaa, mutta kokeillaan. Jeesus on vastuussa parista raamatun inhottavimmasta kohdasta. Aluksi hän tuo helvetti-käsitteen raamatun kaanoniin. Eli hän tuo mukanaan uhkauksen että jos et usko kuin hän, sinua kidutetaan ikuisesti. Miten moraalista se on? Toisekseen hän sanoo ettei tullut kumoamaan lakeja tai määräyksiä. Tämän jälkeen hän puuttuu laillisten ammatinharjoittajien toimeen ja käskee alistumaan väkivallan edessä. Mutta takaisin siihen ristinkuolemaan.Kysymys kuuluukin miksi veriuhri oli ainoa mahdollisuus sovitukseen jos sen antaja on kaikkivoipa? Loogiset vastaukset ovat. A) Hän ei ole kaikkivoipa B) Hän on verenhimoinen Ja voiko verenhimoinen jumala olla hyvä?” (Reddington/anti-mafia)

”Enpä tiedä, kuinka hyvin osaan sulle nyt vastata, mutta sen tiedän, että Jumala tekee aina oikein, näyttipä asia meistä miltä tahansa.” (HänessäOnKaikki/Jeesus-mafia)

”Jahven valtuuttamana Pietari tappoi Ananiaan ja Safiran. Tämä on todella moraalitonta Jahvelta.” (netpunk/anti-mafia)

”Ja jos sinun mielestäsi verenhimoinen jumala on hyvä, niin mikäpäs siinä.” (Reddington/anti-mafia)
”Loogisesti: koska sinä tottelet metafyysista orjuuttajaa jolla on hyvin ailahtelevainen mieli, olet henkisesti orja. Minä jätän väliin, kiitos vain.” (Reddington/anti-mafia)

”Lisäksihän se on kummallista kuinka helvetistä Jumala varoittaa ensimmäisen kerran vasta Uuden Testamentin kautta, kuten yleensäkin kummasti vasta tässä alkaa varoittelemaan demoneista ja alkaa puhumaan saatanasta vihollisenaan. Sitä luulisi näiden asioiden ensimmäisiä jotka Jumala valitulle kansalleen kertoo. Onko kaikkivaltiaalta jopa se liikaa vaadittu että Vanha Testamentti antaisi asioista oikean kuvan ja esim. olisi esitellyt meille Jumalan pojan, sen sijaan että Uuden Testamentin olisi tarvinnut massiivisesti korjailla juutalaisten saamia vääriä käsityksiä.” (shadowself/anti-mafia) 

”Todisteet viittaavat siihen että kristityt ovat niitä jotka ovat Jumalan sanaa muokanneet mieleisekseen, mikäs sen tehokkaampi keino pelotella ihmisiä uskoon kuin helvetti ja vastapainona tarjoilla sitten sitä valkopestyä jumalkuvaa ihmisen edestä uhrautuminiseen ulkoistaen Jumalasta kaiken pahan tehden kaikkivaltiaasta uhrin joka ei ole tehnyt koskaan mitään väärää tai julmaa vaan aina tehnyt kaikkensa ihmisen eteen.” (shadowself/anti-mafia)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti