lauantai 28. maaliskuuta 2015

Petri Paavola halveksii tietoa ja totuutta



Tämän aivan liian helppoa, mutta menköön nyt…Petri Paavola (aka PePa) julkaisi taannoin blogikirjoituksen nimeltä ”Mannerten jakautuminen: kielten sekoitus, kansojen hajaannus ja maan jakautuminen”. Tarina on luettavissa tuolta:

PePan vuodatuksen periaate on tiivistettynä tämä ihan PePan omien sanojen mukaan: ”Tieteen tulee ojentautua Raamatun sanan mukaan, eikä niin että virheellinen tieteellinen teoria tai päätelmä ohjaisi Raamatun sanan ymmärtämistä. Raamattu sanoo uskon syntyvän Jumalan sanan kautta ja oikea ymmärrys Raamatun sanaan voi tulla vain Raamatun oman ilmoituksen kautta, ei minkään muun kautta.”

PePa selvästi halveksii tietoa. PePalle parhain mahdollinen tieto on aina halveksittavaa, koska se ei ole Raamatun mukaista. PePan uskon kannalta on katastrofaalista, että juuri mikään Raamatussa ei ole totta.

Hämmästyttävää kuinka PePa pystyy elämään harhaisessa itsepetoksessa vuosia. Faktojen kieltäminen ei voi olla pitemmän päälle hyväksi kenellekään. Kognitiivinen dissonanssi on PePan tapauksessa jo sitä luokkaa, että vaikutukset ovat havaittavissa kaiken kieltämisenä. Edes ajattelun tasolla PePa ei kykene kyseenalaistamaan perusteettomia uskomuksiaan. Ajattelu, tieto, tiede jne. ovat aina tuhonneet uskonnolliset uskomukset perin pohjin. Tällainen skenaario on PePalle ihan mahdoton.

Kirjoituksensa aluksi PePa selvittelee mannerlaattojen liikkeitä ihan tieteen kannalta. Mutta, mutta: ”Raamattu, Jumalan sana kertoo mannerten jakaantumisesta ja milloin se on tapahtunut. Merkittävää on se, että Raamattu on kertonut mannerten jakaantumisesta noin 3400 vuotta sitten. Sen minkä nykytiede on kyennyt todistamaan vasta vähän aikaa sitten on kerrottu Raamatussa jo tuhansia vuosia sitten.”

Tässä PePan argumentissa on kaikki pielessä. Se olisi jo poikkeuksellista, että PePa pystyisi esittämään relevanttia evidenssiä väitteidensä tueksi. Lyön aika ison summan vetoa, että näin ei tule koskaan tapahtumaan. Raamattu ei ole tiedekirja, eikä Raamatusta voi vetää ainuttakaan tieteen kriteerit täyttävää johtopäätöstä.

PePa sanoo: ”Vaikka sinä et uskoisi Raamatun Jumalaan, niin Raamattu todistaa tarkasti mannerten jakaantumisen. Jos sinä haluat tietää mitä todella on tapahtunut, niin Raamattu kertoo sinulle siitä totuuden ilman tieteellisiä erehdyksiä.”

PePan denialismi saa aina vain uusia ulottuvuuksia. Nämä PePan mainitsemat ”tieteelliset erehdykset” vain ovat totta, mutta se mitä PePa pitää totena on taas täyttä puppua. Tuskin PePa itsekkään uskoo omiin väitteisiinsä, eihän?

PePa viittaa yhtenäiseen mantereeseen nimeltä Peleg, joka on taas yksi höpsöistä uskonnollisista uskomuksista. Mitään todellisuuteen viittaavaa Pelegissa ei ole. Tällaista epärehellisyyttä pystyy harrastamaan vain nuoren maan kreationisti. PePa kollegoidensa tavoin jättää huomiotta KAIKEN (!) ylivoimaisen todistusaineiston uskonnollisia uskomuksia vastaan.

Tavalliseen tapaansa PePa kikkailee hepreankielisillä sanoilla, mutta se ei muuta sitä faktaa, että Raamatun kertomukset ovat epätosia. 

Tämä on taas tavanomaista PePaa: ”Raamatun todistuksen mukaan hepreankieli oli ainoa puhuttu kieli vedenpaisumuksen jälkeen ennen kuin Jumala sekoittui kielet Baabelissa. Uskon hepreankielen olevan maailman ensimmäinen kieli, jota Aatami ja Eeva puhuivat paratiisissa ja sitä kautta se kulkeutui Nooan päiviin asti ja hänen jälkeläisilleen.”

Tämä on jo niin typerää, että täytyy ihan tuulettaa: JIIHUUU…!!!

Kuinka helvetin tyhmäksi ihminen voikaan tulla uskonnollisen vakaumuksensa perusteella? Vaikuttaa siltä, että rima pystytään aina alittamaan.

Mitä tuossa lainauksen ensimmäisessä virkkeessä oikein sanotaan?

”Jos seuraamme tiettyjen uskovien tiedemiesten ilmoitusta, joka asettaa maan jakaantumisen vedenpaisumuksen kohtaan, niin silloin erehdymme maan jakaantumisen ajankohdasta. Uskovien tulee uskoa Raamatun sanan totuutta ja totuuteen perustuva tiede tulee samaan lopputulokseen kuin Raamatun sana. Silloin kun tiede on erehtynyt ja jos uskomme virheellistä tieteeseen perustuvaa ilmoitusta, niin emme kykene näkemään Raamatun sanan selkeätä ilmoitusta.”

Niinpä niin…hoh hoijaa…Totuus on vain ja ainoastaan PePan raamatuntulkinta. Kyllä tuon PePan täytyy olla viisas mies. Kumma ettei häntä oteta tosissaan. Onneksi ei oteta, sillä silloin tyhmyys lisääntyisi eksponentiaalisesti!

”Jos etsimme tieteellisestä näkökulmasta katsottuna vedenpaisumuksen jälkeisiä tuhon merkkejä, niin voi olla ettei sellaisia löydy. Ymmärrän sen että moni voi uskoa selkeää Raamatun ilmoitusta vasta sitten, jos vedenpaisumuksen jälkeen löytyy joitakin suurkatastrofin merkkejä. Luonnollisen ymmärryksen mukaan mannerlaattojen liikkumisen tapahduttua maanjäristyksen kautta mantereiden syntyessä täytyisi seurata sellaiset tsunamiaallot, jotka pyyhkisivät maan ylle tuhoten lähes kaiken elämän maan päältä.”

Tällä kertaa PePa ainakin yrittää olla rehellinen, mutta koska rehellisyys ei ole uskovien hyve, PePan on pakko jatkaa valehteluaan: ”Kun emme ajattele luonnollisen ja lihallisen ymmärryksen mukaan, vaan hengellisesti uskoen Jumalan sanaan, niin voimme ymmärtää tämänkin asian ilman ristiriitoja.”

Raamatun ristiriidat ovat faktuaalisia. Niitä ei voi ajatella pois, vaikka muuttaisi diskurssia. 

Lopulta PePa joutuu myöntämään denialistisen ajattelunsa haavoittuvuuden: Itse uskon Raamatun sanan ilmoitukseen, enkä pyri ymmärrykseni kautta ymmärtämään miten se kaikki tapahtui käytännössä.
PePa siis halveksii kaikkea sitä, mikä on tietoa ja totta.

2 kommenttia:

  1. http://www.kotipetripaavola.com/luomisentodisteet.html

    pepa todistaa luomisesta.

    VastaaPoista
  2. Olen kyseisen herran sivuja myös lukenut joskus ihan uteliaisuuteni takia ja täytyy myös myöntää miten sokea herra on. "miten yrität ottaa roskan veljesi silmästä pois kun itselläsi on hirsi silmien edessä", jotakuinkin noin, pätee Petriin mainiosti, valitettavasti. Miten on mahdollista, että valtauskonnot ovat vesittäneet alkuperäisen sanoman täysin näistä pyhistä kirjoista, joka on pähkinänkuoressa, että tunne itsesi, kiellä itsesi ja pyhitä itsesi totuuden kuvaksi. Eli käytännössä alitajunta, jonka orjana ihminen on, otetaan tietoisuuden hallintaan ja rakennetaan uudestaan totuuden pohjalle. Näin syntyy uusi "taivas ja maa". Ei ole helppo homma ja sen takia harvat pääsee perille ja miljoonat/miljardit jää Petrin kaltaisiksi eläimen kaltaiseksi taikauskoiseksi ihmisiksi, luulleen, että omaavat vapaan tahdon mennen kärsimyksiä kohti jokapäivä oman sokeutensa tähden ja sit vielä saarnaavat näitä omia mielipiteitään eli uskomuksia totuutena.

    VastaaPoista